Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γεράσιμος Ανδρεάτος – Βασίλης Σιοκορέλης «Της Νιότης Οδοιπόρος»

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος τραγουδά «Της Νιότης Οδοιπόρος» και μας ταξιδεύει με μια ιδιαίτερη ερμηνεία στα μονοπάτια της νοσταλγίας Το τραγούδι περιλαμβάνεται στη δισκογραφική δουλειά «Ζάχαρη με Ψωμί» του νέου τραγουδοποιού Βασίλη Σιοκορέλη που κυκλοφόρησε από την FM Records και ήδη έχει ξεχωρίσει, ενώ  θα το βρείτε και σε αρκετές συλλογές.

siokorelisΟ Βασίλης Σιοκορέλης γεννήθηκε το 1980 στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Ασχολείται με τη μουσική και τη στιχουργική από τα παιδικά του χρόνια. Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου: Είναι από τις λίγες φορές στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία που παρουσιάζεται ένα συλλογικό έργο εμπνευσμένο από την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα. Ο νέος τραγουδοποιός Βασίλης Σιοκορέλης μάς καλεί σε ένα μουσικό οδοιπορικό από την παιδική ηλικία στην εποχή της κρίσης προκειμένου να αναμετρηθούμε με τα συναισθήματά μας, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ίδια τη ζωή. Η «ζάχαρη με το ψωμί» που μετατρέπεται από σύμβολο παιδικής ανεμελιάς και αθωότητας σε μέσο επιβίωσης μας προσγειώνει απότομα στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να σκεφτούμε σοβαρά για το αύριο.

Εκτός του Γεράσιμου Ανδρεάτου τραγουδούν οι Γιώργος Αετόπουλος, Μιχάλης Καϊνός, Άγγελος Κολυβάς, Λένια Μαργαρώνη και Ρούλα Παλαιούδη. Οι στίχοι, τα κείμενα και η αφήγηση είναι του Βασίλη Σιοκορέλη, ενώ τη μουσική υπογράφουν ο Βασίλης Σιοκορέλης και η Ρούλα Παλαιούδη. Το δίσκο συμπληρώνει η ορχηστρική εκδοχή του τραγουδιού «Της νιότης οδοιπόρος». Καλή ακρόαση!