Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Απόπειρα της αστυνομίας της Φρανκφούρτης να ποινικοποιήσει την σημαία της ΕΣΣΔ

Με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις φιλορώσων στην πόλη, η αστυνομία της Φρανκφούρτης προέβη σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας επιχειρείται η ποινικοποίηση συμβόλων, μεταξύ των οποίων και η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 10 Απρίλη όταν σε μια σειρά γερμανικές πόλεις διοργανώθηκαν φιλορωσικές κινητοποιήσεις. Στην Φρανκφούρτη, σημειώθηκαν μικροεντάσεις μεταξύ φιλορώσων και ουκρανών διαδηλωτών, με την αστυνομία να παρεμβαίνει για να επαναφέρει την τάξη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν σημαίες διαδηλωτών, μεταξύ άλλων και σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η αστυνομία της Φρανκφούρτης (Polizei Frankfurt) ανακοίνωσε ότι «παραμένει σε επαγρύπνηση και δεν θα δείξει ανοχή σε εγκλήματα που τελούνται υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης». Προς αυτήν την κατεύθυνση, σημείωνε η ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμες προέβησαν σε «έλεγχο των σημαιών» που κατείχαν οι φιλορώσοι διαδηλωτές, καταλήγοντας στο εξής: Συγκεκριμένες σημαίες και σύμβολα, όπως της Σοβιετικής Ένωσης, των «Λ.Δ. των Ντονέτσκ-Λουχάνσκ» και της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίς», θα θεωρούνται ως στοιχείο πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων!!!

Με απλά λόγια, με πρόσχημα τις διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσίας και την χρήση συμβόλων των Ρώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς και της Κριμαίας, η αστυνομία της Φρανκφούρτης επιχειρεί να ποινικοποιήσει την σημαία με το σφυροδρέπανο. Πρόκειται, ασφαλώς, για μια άθλια, αντιδημοκρατική και απαράδεκτη κίνηση, προϊόν του χρόνιου αντικομμουνισμού του γερμανικού κράτους και της ΕΕ, που επιχειρεί να στοχοποιήσει κάθε τι αναφέρεται στην ΕΣΣΔ και την σοσιαλιστική περίοδο. Και προς αυτήν την κατεύθυνση, χρησιμοποιείται ως «μπαμπούλας» ο Πούτιν και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι γελασμένοι εκεί στην αστυνομία της Φρανκφούρτης και όπου αλλού σχεδιάζουν παρόμοιες πρακτικές αν νομίζουν ότι μπορούν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών την Σοβιετική Ένωση, συκοφαντώντας και ποινικοποιώντας, άμεσα ή έμμεσα, την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα