Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση Combat 18

O υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Γερ­μα­νί­ας Χορστ Ζεε­χό­φερ έθε­σε εκτός νόμου την νεο­να­ζι­στι­κή οργά­νω­ση Combat 18 και διέ­τα­ξε την πραγ­μα­το­ποί­η­ση εφό­δων σε χώρους της ανά την χώρα, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουργείο.

“Ο ομο­σπον­δια­κός υπουρ­γός Εσωτερικών#Ζεεχόφερ έθε­σε εκτός νόμου την ‘Combat 18 Γερ­μα­νία’ “, ανέ­φε­ρε στο Twitter το υπουργείο.

“Από τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες βρί­σκο­νται σε ισχύ αστυ­νο­μι­κά μέτρα σε έξι ομό­σπον­δα κρα­τί­δια. #Ο ακρο­δε­ξιός εξτρε­μι­σμός και ο #αντι­ση­μι­τι­σμός δεν έχουν καμία θέση στην κοι­νω­νία μας”, προ­στί­θε­ται στην ανα­κοί­νω­ση του υπουργείου.

Η Combat 18 ξεκί­νη­σε από τη Βρε­τα­νία και έχει εξα­πλω­θεί σε άλλες χώρες, ανά­με­σά τους και στη Γερμανία.

Η απα­γό­ρευ­ση επι­βλή­θη­κε έπει­τα από τον θάνα­το από πυρο­βο­λι­σμούς, τον περα­σμέ­νο χρό­νο, του Βάλ­τερ Λού­μπ­κε, ενός υψη­λό­βαθ­μου συντη­ρη­τι­κού πολι­τι­κού της περιο­χής, γνω­στού για τις φιλο­με­τα­να­στευ­τι­κές του θέσεις.

‘Ενας άνδρας, ο οποί­ος έχει συλ­λη­φθεί ως ύπο­πτος για τον φόνο, είναι υπο­στη­ρι­κτής της άκρας δεξιάς, ανα­κοί­νω­σε το γρα­φείο του Ομο­σπον­δια­κού Εισαγγελέα.

Η γερ­μα­νι­κή κοι­νή γνώ­μη υπέ­στη σοκ και από ένα άλλο περι­στα­τι­κό με πυρο­βο­λι­σμούς τον περα­σμέ­νο χρό­νο, κοντά σε μια συνα­γω­γή της ανα­το­λι­κής Γερ­μα­νί­ας κατά το οποίο σκο­τώ­θη­καν δύο άνθρωποι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο