Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γερμανία: Επίθεση αστυνομικών σε συγκέντρωση για τα 200 χρόνια του Ένγκελς στο Βούπερταλ

Τις προκλήσεις και τη βία της τοπικής αστυνομίας στο Βούπερταλ της Γερμανίας καταγγέλλουν οι διοργανωτές εκδήλωσης που διεξήχθη με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φρίντριχ Ένγκελς.

Παρά τα αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας, περίπου 300 άτομα όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της γερμανικής πόλης – γεννέτειρας του Ένγκελς – προκειμένου να τιμήσουν την συμπλήρωση δύο αιώνων από τη γέννηση του σπουδαίου φιλοσόφου και επαναστάτη.

Σύμφωνα με καταγγελία της οργάνωσης “Engelsbündnis”, η οποία διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις για τον Ένγκελς από το 2015, η συνάθροιση και πορεία που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, αλλά στιγματίστηκε από την επιθετικότητα των αστυνομικών δυνάμεων. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, οι αστυνομικές δυνάμεις απείλησαν να συλλάβουν τους συγκεντρωμένους, ενώ επιτέθηκαν στο πλήθος κάνοντας χρήση των γκλοπ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διαλύσουν την εκδήλωση.

Στην συνέχεια, ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν σε κοντινή απόσταση όλη την ειρηνική πορεία που έγινε στο κέντρο της πόλης.

Για την προκλητική στάση της αστυνομίας, οι διοργανωτές έχουν προχωρήσει σε σχετική διαμαρτυρία στις τοπικές αρχές του Βούπερταλ ζητώντας εξηγήσεις.

idcommunism.com