Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γερμενής vs Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή διαλύεται, οι Ναζί «αλληλοσφάζονται»…

Βαθαίνει ο…. εμφύλιος στις τάξεις της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθώς η συμμορία αποσυντίθεται έπειτα από το εκλογικό στραπάτσο του περασμένου Ιούλη. 

Έπειτα από το κλείσιμο γραφείων σε μια σειρά πόλεις και την αποχώρηση ηγετικών (Λαγός, Ηλιόπουλος) και περιφερειακών στελεχών, ήρθε η σειρά του Γιώργου Γερμενή (γνωστού και ως «Καιάδα») να ρίξει τα βέλη του στο φυρερίσκο της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Σχολιάζοντας συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στην ακροδεξιά εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», όπου ο γεν. γραμματέας της συμμορίας υπογράμμιζε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι υπό διάλυση» και ότι «εκτός Βουλής είχε μείνει και ο Συνασπισμός και αργότερα κυβέρνησε», ο Γερμενής έγραψε στο twitter: 

«Μα αυτό ακριβώς και ο Συνασπισμός είχε μείνει εκτός Βουλής και μετά από μερικά χρόνια έγινε κυβέρνηση, αλλά ο Αλαβάνος δεν είχε γαντζωθεί από μια καρέκλα και δεν την άφηνε, αντίθετα την έδωσε σε έναν νέο άνθρωπο όπως ο Τσίπρας». 

Επιπλέον, απαντώντας στο σχόλιο ενός άλλου χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο «Καιάδας» ανέφερε: «Για την Ιστορία σου θυμίζω τα κόμματα που ανέλαβαν ο Σαλβίνι και η Λεπέν και στην Ελλάδα πιο πριν σου ανέφερα τον Τσίπρα. Νέοι άνθρωποι ορεξάτοι για δουλειά που γυρίζουν πόρτα πόρτα τις γειτονιές στις πατρίδες τους, δεν αρέσκονται να κάθονται μέσα σε τέσσερις τοίχους».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά του Γερμενή και έσπευσε να κάνει λόγο για αχαριστία από πλευράς κάποιων στελεχών της Χρυσής Αυγής. «Η αχαριστία είναι σημάδι αδυναμίας. Δεν γνώρισα ποτέ πραγματικά ικανούς άνδρες που να ήταν αχάριστοι» έγραψε στο Twitter.

Είναι σαφές ότι το ναζιστικό μόρφωμα βρίσκεται σε κατάσταση ραγδαίας αποσύνθεσης και μια σειρά στελέχη του επιχειρούν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να διαχωρίσουν τη θέση τους από την ηγεσία του κόμματος και τις πρακτικές του, την ώρα που ολοκληρώνεται η δίκη 69 στελεχών της για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.