Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν την βοήθεια της Κούβας για την αντιμετώπιση του Covid-19 

 

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης //

Μέλη της Γερουσίας της Μινεσότα ζήτησαν στις 18 Μαΐου από το Κογκρέσο και τις κρατικές αρχές, να διευκολύνουν τη συνεργασία με την Κούβα λόγω της προόδου του νησιού στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Οι γερουσιαστές Sandra Pappas και Patricia Torres Ray ζήτησαν από τον κυβερνήτη της Μινεσότα Tim Walz να παρέμβει στο Υπουργείο Υγείας για να συνεργαστεί με την Κούβα, δεδομένης της επιτυχημένης αντιμετώπισης της στο ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19.

Σύμφωνα με την πρόταση ψηφίσματος  που παρουσίασαν οι Pappas και Torres, οι πολίτες της Μινεσότα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την κουβανική εμπειρία που αντιμετωπίζει την πανδημία, να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας  με το νησί για να λάβουν κρίσιμη βοήθεια και εμπειρίες που θα ωφελήσει τους κατοίκους του κράτους εν μέσω της κρίσης στον τομέα της υγείας .

Οι γερουσιαστές αναφέρθηκαν επίσης στην ιντερφερόνη της Κούβας ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα στην καταπολέμηση του ιού ζητώντας να αρθούν οι περιορισμοί που απαγορεύουν την εισαγωγή του φαρμάκου. Καλούν και άλλες Πολιτείες να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις. 

Η πρόταση παραπέμφθηκε στην  Επιτροπή Πολιτικής και Οικονομικών Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Γερουσίας της Μινεσότα για εξέταση.

*Η φωτογραφία από την συνάντηση του Κουβανού διπλωμάτη Miguel Vargas με γερουσιαστές της Μινεσότα τον Οκτώβριο του 2018.

Όποια και να είναι η τύχη της πρότασης και μόνο η κατάθεσή της δείχνει το τεράστιο κύρος της Κούβας και της συνεισφοράς της στην παγκόσμια Υγεία. Υπενθυμίζει ταυτόχρονα και την κατάργηση του απάνθρωπου εμπάργκο που βασανίζει τον λαό της Κούβας για πάνω από 60 χρόνια. 

Πηγή Telesur