Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γιάννης Αγγελάκας: Είδε ότι δεν τον «παίρνει» και αναδιατύπωσε το ψέμα – συκοφαντία

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Αφού η πρόδηλη συκοφαντία σε βάρος της δημοτικής αρχής Πατρέων κατέπεσε, ο χρήσιμος ηλίθιος (μουσικός) Γιάννης Αγγελάκας, ανέκρουσε πρύμναν και προσπάθησε να στρογγυλέψει την άθλια καθεστωτική δήλωση, εμμένοντας όμως στο ψέμα.

Ως θρασύδειλος (γιατί τέτοιοι είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι) και μη αντέχοντας την πίεση της κατακραυγής, επιχείρησε διόρθωση. Είδε ότι δεν τον «παίρνει». Επί της ουσίας όμως, με άλλο τρόπο επαναδιατυπώνει – αναπαράγει μια (συριζαίικης προέλευσης) χυδαιότητα, σε μια στιγμή που «θεοί και δαίμονες» δίνουν νυν υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στη Λαϊκή Συσπείρωση, ενάντια σε κομμουνιστή δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη. Πρωτόγνωρη επίθεση, η οποία θα συνεχιστεί (είναι κακό παράδειγμα οι κομμουνιστές δήμαρχοι).

Θρασύδειλος, πρόθυμος (για να βγαίνει από τη αφάνεια) «χρήσιμος ηλίθιος», παραληρηματικός και αντικομμουνιστής ο Γιάννης Αγγελάκας δεν εκπλήσσει:

” Το έζησα το ΚΚΕ στο σπίτι μου, ήταν οργανωμένος κομμουνιστής ο πατέρας μου και η πρακτική του στο σπίτι ήταν φασιστική. Μικροαστός με τα σύνδρομα του καθωσπρέπει νοικοκύρη, που τα παιδιά του δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, γιατί φοράς αυτά, γιατί ακούς ροκ. Το έζησα, το κατάλαβα από μικρός, αγνός κομμουνισμός και μικροαστισμός μαζί σε κοκτέιλ. Ο μικροαστισμός είναι η ρίζα του φασισμού.” Σαν φρούτο που έπεσε από καρποφόρο δέντρο, σάπισε και έγινε εστία δυσοσμίας.

Τους κομμουνιστές κ. Αγγελάκα τους χωρίζει άβυσσος με όσους πρεσβεύουν μια σκάρτη ζωή ανθρώπων με θολό μυαλό. Αυτό δεν κατάλαβες κι άρχισες να λιθοβολείς τον πατέρα σου και έγινες ο προθυμότερος των προθύμων στις αντικομμουνιστικές χυδαιότητες.

Αγγελάκα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου, βγάλε το σκασμό…

ΥΓ:  1. Ο κομμουνιστής Κ. Πελετίδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραχωρήσει το ίδιο χώρο για συναυλία -την επόμενη ημέρα- στον Γ. Αγγελάκα που «τραγούδησε» και την, χρυσαυγίτικης έμπνευσης, «Κατιούσα» (αγαπημένο πλέον βοθρώδες… άσμα των χρυσαυγιτών).

Πηγή: Ημεροδρόμος

2. Ο πρόθυμος «χρήσιμος ηλίθιος» υιοθέτησε τη συκοφαντία τη στιγμή που από πουθενά δεν προκύπτει ευθύνη του δήμου, και μάλιστα όταν υπάρχει γνωμάτευση της ίδιας της εταιρείας που είχε αναλάβει την ηχητική κάλυψη και της δικής του εκδήλωσης.

Η φρουρά των «χρήσιμων ηλιθίων»: Γιάννης Αγγελάκας