Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γιάννης Γκιόκας για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι μία θετική εξέλιξη που έβαλε τέρμα στην άδικη σύλληψη και κράτησή τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κρύψει την όξυνση της κατάστασης στην περιοχή, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς και την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM» το πρωί της Πέμπτης 16 Αυγούστου.

Πρόσθεσε, ότι αυτά που λέγονται από την κυβέρνηση, όπως ότι είναι αποτέλεσμα της δεξιοτεχνίας των χειρισμών της ελληνικής διπλωματίας ή το ότι σηματοδοτεί τη σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και καλλιεργούν έναν εφησυχασμό που είναι επικίνδυνος.

Χρειάζεται επαγρύπνηση από πλευράς του λαού, γιατί οι ανταγωνισμοί στην περιοχή είναι οξυμένοι, γεγονός που εντείνεται και από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ στην περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, υπογράμμισε ο Γ. Γκιόκας. Χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, κατέληξε.