Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γιάννης Καλατζόπουλος 🚩Με το ΚΚΕ για την επόμενη μέρα!

Είναι βέβαιο (μας λέει ο Γιάννης…) ότι και σ’ αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι άνθρωποι θα ψηφίσουν φοβισμένοι, μπερδεμένοι, ναρκωμένοι και απελπισμένοι.

Την επομένη των εκλογών, όποιος κι αν αναλάβει να διαχειριστεί τα συμφέροντα του αδηφάγου Δράκου που κυβερνάει τον Κόσμο, που τρώει και καταστρέφει τον Κόσμο, που κρατάει τον Κόσμο στην εθελοντική σκλαβιά, στην αμάθεια και την μοιρολατρία, όποιος λοιπόν κι αν εξουσιοδοτηθεί από τα ίδια τα θύματα να παίξει το ρόλο του δημίου τους, το ΚΚΕ θα είναι σταθερά στη μάχη. Στη δύσκολη και άνιση μάχη, για να κατανοηθεί απ’ όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται αυτή η απάτη, αυτή η ψευδαίσθηση, αυτό το απάνθρωπο σικέ παιχνίδι: «Ένας για όλους και όλοι για Έναν» όπου αποσιωπούνται τα ρήματα: «Ένας ΘΑ ΤΡΩΕΙ για όλους, και όλοι ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για έναν».

Με το ΚΚΕ στη μάχη λοιπόν!

Το ψηφίζω στις 7 Ιουλίου και το στηρίζω κάθε μέρα στη μάχη για απόκρουση των χειρότερων που έρχονται, για ανάκτηση της ζωής και της αξιοπρέπειας που μας πήραν. Αλλά κυρίως το στηρίζω συμμετέχοντας στη μάχη για την πνευματική αναγέννηση του λαού μας – αναγκαία προϋπόθεση για την οριστική συντριβή του Δράκου.

[πηγή] – βλ & |> [εδώ]

Σ’ αυτές τις εκλογές 10άδες άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού συστρατεύονται παντοιοτρόπως στη μάχη για να λάμψει η αλήθεια, για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη.
🚩 Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο δικός μας Γιάννηςαπό πάντα ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για τη λαϊκή οικογένεια το είχε δηλώσει ξεκάθαρα πάνω από μια φορά:
✔️ «Ψηφίζω ΚΚΕ επειδή είναι το ηρωικό, αταλάντευτο και πρωτοπόρο κόμμα της εργατικής τάξης, η οποία στις μέρες μας βρίσκεται σε μεγάλη σύγχυση και αν δεν την ξεπεράσει δεν θα μπορέσει να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Το ΚΚΕ πρέπει να βγει ενισχυμένο από τις κάλπες για να δώσει από καλύτερες θέσεις τον αγώνα του για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την ανάκτηση των δικαιωμάτων που μας αφαιρέθηκαν και για τη διεύρυνσή τους.
✔️  Μόνο το ΚΚΕ μπορεί, με την πολύπλευρη πάλη του, να ορθώσει εμπόδια στην αναβίωση του φασιστικού τέρατος, στην ασυδοσία των κομμάτων που διαχειρίζονται τα συμφέροντα του καπιταλιστικού συστήματος – φανερά ή καλυπτόμενα πίσω από δήθεν αριστερά προσωπεία.
✔️  Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να συνδυάσει τους καθημερινούς αγώνες για βελτίωση των υλικών συνθηκών διαβίωσης των πολλών, με την απαραίτητη όσο ποτέ διεκδίκηση πνευματικών και πολιτιστικών αγαθών που θα οδηγήσουν στην πολιτική αφύπνιση και χειραφέτηση του λαού.
✔️  Είμαι βέβαιος ότι για όλους αυτούς τους λόγους ψηφίζετε ΚΚΕ κι εσείς που διαβάζετε τώρα αυτήν τη δήλωση. Αλλά θα ήθελα να είχαμε καταφέρει να μας διαβάζουν, να μας ακούν και να μας εμπιστεύονται και όσοι είναι αρνητικά προκατειλημμένοι εναντίον μας, είτε εξαιτίας της εχθρικής προπαγάνδας, είτε λόγω και δικών μας πράξεων ή παραλείψεων».
Κοιμάσαι λιοντάρι μου - Κι ο ένας θέλει να σε σκοτώσει, ο άλλος να σε βάλει στο τσίρκο, ένας τρίτος να σε βαλσαμώσει - Εγώ ψηφίζω αυτόν που θέλει να σε ξυπνήσει.

Κοιμάσαι λιοντάρι μου – Κι ο ένας θέλει να σε σκοτώσει, ο άλλος να σε βάλει στο τσίρκο, ένας τρίτος να σε βαλσαμώσει – Εγώ ψηφίζω αυτόν που θέλει να σε ξυπνήσει.


ΣΣ |> Θυμίζουμε πως πριν 10 χρόνια – ήταν Σεπτέμβρης του 2009 ο Γιάννης και κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες «προβληματίστηκαν» για τη στάση του Κόμματος, που (δήθεν) είχε χάσει σε «ευρύτητα» (απόψεων) και μέσα από μια κίνηση που είχαν στήσει  (Κ.Κ.Υ. [Κίνηση για την Κριτική Υποστήριξη του ΚΚΕ]) βγήκαν με σύνθημα «Πάλι στις κάλπες; ΠΑΛΙ Κ.Κ.Ε.! Και πάλι κριτικά!». Σήμερα, περισσότεροι από 350 ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού υπογράφουν το κείμενο στήριξης του Κόμματος


«Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει». – Μπ. Μπρεχτ
✔️ Υπάρχουν στιγμές που οι επιλογές μας είναι καθοριστικές για τη ζωή τη δική μας και των γύρω μας.
✔️ Υπάρχουν στιγμές που το δικό μας μήνυμα μπορεί να γίνει πραγματικά ηχηρό και αιχμηρό.
✔️ Σήμερα, εμείς, καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού, μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, υποστηρίζουμε το ΚΚΕ (…).
✔️ Για να είναι η δική μας φωνή πιο δυνατή την επόμενη μέρα.
✔️ Για να μπορεί ακόμα καλύτερα να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις.
✔️ Για να δυναμώσει η “ψυχή” της οργάνωσης των εργαζομένων, να δυναμώσει το ίδιο το εργατικό κίνημα και οι διεκδικήσεις του.
✔️ Για να τσακιστεί και να απομονωθεί με λόγο και πράξη η ναζιστική φασιστική ΧΑ, σε κάθε γειτονιά, σε χώρους δουλειάς, σε Δημοτικά Συμβούλια, παντού.
✔️ Ανεξάρτητα λοιπόν από τις αφετηρίες του καθενός μας, τις μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφωνίες μας, σήμερα είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αλλά και να καλέσουμε και άλλους να το κάνουν.
✔️ Πάνω από όλα θέλουμε να ενισχυθεί η δύναμη που παλεύει για μια κοινωνία με αφετηρία και επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του,  χωρίς τους σημερινούς εκμεταλλευτές (…).
(ακολουθούν 350[+] υπογραφές)
 από 350 ηθοποιοί χορευτές μουσικοί εικαστικοί λογοτέχνες σκηνοθέτες και άλλοι
header Τώρα ξέρεις Το 2019 δεν είναι 2015