Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιατί το ΚΚΕ δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του Πολάκη

Λίγες ώρες μετά την την ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας των προ­γραμ­μα­τι­κών δηλώ­σε­ων, όπου δια­φά­νη­κε πεντα­κά­θα­ρα ότι κοι­νό μέλη­μα όλων των αστι­κών κομ­μά­των είναι να στη­ρί­ξουν την στρα­τη­γι­κή του κεφα­λαί­ου, με «υπευ­θυ­νό­τη­τα» και «εθνι­κή συναί­νε­ση», δόθη­κε η σκυ­τά­λη στην γνώ­ρι­μη, ανέ­ξο­δη και απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κή δικομ­μα­τι­κή αντιπαράθεση.

Έτσι, συνε­δρί­α­σε σήμε­ρα Τετάρ­τη, η Ειδι­κή Μόνι­μη Επι­τρο­πή Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Δεο­ντο­λο­γί­ας για να γνω­μο­δο­τή­σει επί του εισαγ­γε­λι­κού αιτή­μα­τος για άρση ή μη της ασυ­λί­ας του Π. Πολά­κη. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η πρώ­τη υπό­θε­ση αφο­ρά την εισαγ­γε­λι­κή δίω­ξη μετά την έγκλη­ση του διοι­κη­τή της Τρά­πε­ζας Ελλά­δος, Γιάν­νη Στουρ­νά­ρα, για κατα­γρα­φή συνο­μι­λί­ας τους και η δεύ­τε­ρη, τη μήνυ­ση που κατέ­θε­σε ενα­ντί­ον του Π. Πολά­κη για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μι­ση, ο πρώ­ην πρό­ε­δρος των εργα­ζο­μέ­νων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Στα­μά­της Που­λής. Η συζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια προ­γραμ­μα­τί­στη­κε για τις 31 Ιούλη.

Συνέχιση του φαύλου κύκλου που συσκοτίζει την ουσία των προβλημάτων και αποπροσανατολίζει το λαό

Στην Ειδι­κή Μόνι­μη Επι­τρο­πή Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Δεο­ντο­λο­γί­ας, ο Γιώρ­γος Λαμπρού­λης, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, έκα­νε την ακό­λου­θη τοποθέτηση:

«Το γεγο­νός ότι μια μέρα μετά την ψήφι­ση των προ­γραμ­μα­τι­κών δηλώ­σε­ων συγκα­λεί­ται η Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας για ζητή­μα­τα που αφο­ρούν την αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ του πρώ­ην ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γού Υγεί­ας της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ Παύ­λου Πολά­κη, του προ­έ­δρου του ΚΕΛΠΝΟ και του Διοι­κη­τή της Τρά­πε­ζας της Ελλά­δας κ. Στουρ­νά­ρα, προει­δο­ποιεί για ένα σοβα­ρό κίνδυνο.

Το κίν­δυ­νο της ανα­κύ­κλω­σης θεμά­των που είχαν ανα­δει­χθεί την προη­γού­με­νη περί­ο­δο, στο πλαί­σιο μια απα­ρά­δε­κτης αντι­πα­ρά­θε­σης που συσκό­τι­ζε την ουσία των προ­βλη­μά­των, πράγ­μα που σημαί­νει τη συνέ­χι­ση ενός φαύ­λου κύκλου, ο οποί­ος είχε ‑όπως γνω­ρί­ζου­με- έντο­να στοι­χεία απο­προ­σα­να­το­λι­σμού του λαού.

Έτσι, ανε­ξάρ­τη­τα από την κρι­τι­κή που έχει ασκή­σει το ΚΚΕ στον πρώ­ην ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γό Παύ­λο Πολά­κη και στον ΣΥΡΙΖΑ για τοπο­θε­τή­σεις και πρα­κτι­κές που δεν μας βρί­σκουν σύμ­φω­νους, η γνώ­μη του ΚΚΕ είναι ότι τα προ­βλή­μα­τα να αντι­με­τω­πί­ζο­νται πολι­τι­κά και με πολι­τι­κά μέσα και να απο­φευ­χθεί ένας νέος κύκλος ανού­σιων αντι­πα­ρα­θέ­σε­ων και αποπροσανατολισμού».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο