Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για συγκάλυψη μιλάνε οι συνήγοροι των δύο νέων που καταγγέλλουν βασανισμό από την Αντιτρομοκρατική

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τη μήνυση που έχουν υποβάλλει κατά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και κάθε άλλου υπευθύνου, καταγγέλλοντας τον βασανισμό τους, έδωσαν το Σάββατο οι συνήγοροι του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του Ο. Μ., ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού μετά τη συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη τον περασμένο Μάρτη.

Οι συνήγοροι των δύο έκαναν λόγο για μηχανισμούς συγκάλυψης, λέγοντας πως είναι αδιανόητο να γίνεται μήνυση εναντίον αστυνομικών και να διεξάγονται προανακρίσεις από την ίδια την αστυνομία. Σημείωσαν πως μέχρι τώρα δεν υπάρχει απάντηση για την ταυτότητα των αστυνομικών, ούτε δίνεται απάντηση στους συνηγόρους για την παροχή στοιχείων, πως αντιμετωπίζουν απόλυτη σιγή, άρνηση διερεύνησης υλικού από τις κάμερες, όπως π.χ. από τα κελιά.

Κατήγγειλαν πως στην περίπτωση των δύο νέων δεν υπήρξε σύλληψη, αλλά απαγωγή, πως τους φόρεσαν κουκούλες, ενώ χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι πρόκλησης ακραίου σωματικού πόνου χωρίς ν’ αφήνουν πολλά σημάδια, με ταυτόχρονη προσπάθεια να προκαλέσουν τρόμο στους βασανισθέντες. Σημείωσαν ακόμη πως για τους ίδιους, ενώ δεν έχουν αυταπάτες για τα όρια των ποινικών διαδικασιών στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κύριο ζητούμενο είναι η συλλογική ανάδειξη των περιπτώσεων που έχουν αντιμετωπίσει κακοποιήσεις και βασανιστήρια σε αστυνομικά τμήματα, δομές φιλοξενίας κ.ά. και είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην Αστυνομία.

Πηγή;: 902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα

Μοιραστείτε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο