Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για το 600άρι στους αστυνομικούς

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Καταρχήν, να υπενθυμίσω ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που βάζει το ζήτημα της κατάργησης όλων των μονάδων – δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κλπ). Ενα αίτημα που το επανέλαβε και σε αυτή τη συγκυρία.

Ο κατασταλτικός ρόλος προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι επιλογή των ιδίων, αλλά κεντρική πολιτική επιλογή.

Ο κατασταλτικός προσανατολισμός των ΣΑ δεν καθορίζεται από το αν θα πάρουν ή όχι οι αστυνομικοί -ως εργαζόμενοι- το 600άρι.

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να πάρουν τουλάχιστον όσα έχασαν με τους μνημονιακούς νόμους. Και πρέπει να τα πάρουν πέρα από τις λογικές του τύπου «γιατί να τα πάρουν οι γιατροί που παίρνουν φακελάκια». «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάθονται» κλπ κλπ. Και το ΚΚΕ φέρει και επαναφέρει το θέμα και στην επικαιρότητα και στη Βουλή.

Οταν το ΚΚΕ παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών, για παράδειγμα, την αύξηση θα την πάρουν και οι επίορκοι γιατροί Σε καμία περίπτωση το ΚΚΕ με την ψήφο του δε δικαίωσε ούτε τις δολοφονικές ενέργειες ούτε τις λογικές που τις δικαιολογούν, όπως δε δικαιώνει και τον επίορκο γιατρό. Το αντίθετο μάλιστα.

Και ο αστυνόμος είναι εργαζόμενος και δεν ασπάζονται όλοι τις λογικές του κάθε Μπαλάσκα, ούτε είναι όλοι κτήνη δολοφόνοι.

Ιστορικά το ΚΚΕ πότε δεν υιοθέτησε και μάλιστα κρατούσε αποστάσεις από το σύνθημα «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι», παρότι το ίδιο έχει υποστεί τα πάνδεινα από κάθε όργανο καταστολής που είχε στη διάθεσή του το αστικό κράτος.

Τώρα, ότι κάθε λογής αντικομμουνιστές (σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή) νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο ΚΚΕ, είναι απλώς μια ακόμη απέλπιδα προσπάθειά τους και αποκάλυψη των προθέσεών τους.

(Σέβομαι την εύλογη ανησυχία και προβληματισμό ανθρώπων που εμπιστεύονται και ακουμπούν την ελπίδα τους στο ΚΚΕ. Ακούω το προβληματισμό τους, όμως και εμείς ας εμπιστευτούμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που ανυποχώρητα στέκεται απέναντι σε κάθε μορφή κρατικής καταστολής)

Στον καπιταλισμό, η αστυνομία όπως και το κράτος λειτουργούν για την προστασία του κεφαλαίου. Και όσο μεγαλύτερα τα ζόρια του κεφαλαίου, τόσο πιο αντιδραστικό το κράτος, τόσο πιο βίαιες (και πιο πολλές) οι δυνάμεις καταστολής και πάντα πρώτος στόχος τους οι κομμουνιστές, στις πύλες των εργοστασίων και στους δρόμους όπου κρίνεται το δίκαιο.

Για να το κλείσω, στην περίπτωση της δολοφονίας του 16χρονου παιδιού, αυτό που προσδιορίζει την θέση του ΚΚΕ, τη θέση της κοινωνίας, είναι η τοποθέτηση Κουτσούμπα στη Βουλή. Αυτό είναι (και θα είναι και στο μέλλον) το σημείο αναφοράς: «ένα κτήνος που φοράει τη στολή της Προστασίας του Πολίτη».

(Ο μόνος αρχηγός πολιτικού κόμματος που δε δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομά τους)

«Κι αύριο λέω θα γίνουμε
Ακόμα πιο απλοί
Θα βρούμε αυτά τα λόγια
Που παίρνουνε το ίδιο βάρος
Σ’ όλες τις καρδιές
Σ’ όλα τα χείλη
Έτσι να λέμε πια
Τα σύκα σύκα
Και τη σκάφη σκάφη» (Γ. Ρίτσος)

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα