Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Για 29η Παρασκευή οι Ισραηλινοί έκαναν σκοποβολή σε άοπλους Παλαιστίνιους – 6 δολοφονημένοι

Έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στελέχη του άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αδιευκρίνιστο αριθμό Παλαιστινίων οι οποίοι, αφού πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο τείχος, μπήκαν στο έδαφος του Ισραήλ και κατευθύνονταν προς ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Κανείς Ισραηλινός στρατιώτης δεν έπαθε το παραμικρό.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Μπουρέιτζ και άλλοι δύο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας και κοντά στη Ράφα. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 17 έως 29 ετών.

Από τις 30 Μαρτίου κάθε Παρασκευή οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν ζητώντας την άρση του ναζιστικού αποκλεισμού του θύλακα. Σήμερα, 29η συνεχόμενη Παρασκευή, περίπου 14.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος των συνόρων.

Κάθε Παρασκευή θρηνούν θύματα, παιδιά, εφήβους, γυναίκες, νοσηλευτικό προσωπικό ακόμη και δημοσιογράφοι. Συνολικά τουλάχιστον 204 Παλαιστίνιοι και χιλιάδες οι τραυματίες. Εκατοντάδες σε σοβαρή κατάσταση.