Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γκράβα: Η προσπάθεια φασιστοειδών να τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό

Χτες το πρωί, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προχώρησαν σε εξόρμηση ενημέρωσης στα σχολεία της Γκράβας, για να καλέσουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης στο Σπόρτιγκ. Η ΚΝΕ κάλεσε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γκράβας, να πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, να απομονώσουν τη φασιστική προπαγάνδα, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, στις βάσεις, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών σαν ένα ακόμη επεισόδιο πολεμικής προετοιμασίας στα Βαλκάνια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ, προφανώς ενοχλημένη από τη δράση των κομμουνιστών. Η προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν, έπεσε στο κενό, και πήραν την απάντηση που τους έπρεπε, από μέλη της ΚΝΕ αλλά και από μαθητές, καθηγητές και γονείς που βρίσκονταν εκεί που απομόνωσαν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους.

Μετά την επίθεση των φασιστοειδών, η ΤΟ Α’ Αθήνας – Γαλατσίου της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της με τίτλο «Οχι στο μίσος των εθνικιστών – ζήτω η φιλία των λαών», απευθύνει κάλεσμα σε «κάθε μαθητή, γονιό, καθηγητή να μην επιτρέψει να χυθεί το φασιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις γειτονιές μας». Τονίζει ότι «οι μαθητές και οι απόφοιτοι της Γκράβας το ξέρουμε καλά. Στις γειτονιές μας ζούμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, Ελληνες και μετανάστες. Το σύστημα που μας θέλει σύγχρονους δούλους, που μας έδιωξε από τη χώρα μας, που κάνει τον ιδρώτα μας κέρδος είναι ο καπιταλισμός. Η πάλη ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι η πραγματική πρόοδος, και όχι ο συμβιβασμός με τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, τον πόλεμο. Κάθε νέος και νέα να φωνάξει πιο δυνατά τώρα: Εξω το ΝΑΤΟ απ’ τα Βαλκάνια. Εξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Χρυσαυγίτες τραυμάτισαν σοβαρά μέλος της ΚΝΕ έξω από τη Γκράβα