Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γκρίνια και εσωκομματικά «καρφιά» στην έναρξη του 11ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, των πρώην προέδρων της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και Φίλιππου Πετσάλνικου, των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, μελών του ΠΑΣΟΚ και ιστορικών στελεχών του, η Φώφη Γεννηματά άνοιξε το Σάββατο τις εργασίες του έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το κλίμα στο συνέδριο του κόμματος χαρακτηρίστηκε από εσωκομματικά «καρφιά» και προστριβές, με την Φ.Γεννηματά να κάνει λόγο για «μηδενική ανοχή σε εσωστρέφεια και υπονομεύσεις».

«Αρκετά. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μετατραπούν αυτονόητες επιλογές σε τεχνητή κρίση. Γιατί κανείς, μα κανείς ως τώρα δεν έθεσε διαφορετική πρόταση για τις κεντρικές Πολιτικές επιλογές και την στρατηγική της παράταξής μας», τόνισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε όσους δεν θέλουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης να βγουν να το πουν ανοικτά, πετώντας ουσιαστικά το γάντι σε όσους την αμφισβητούν.

«Όποιος έχει θεμιτές φιλοδοξίες και θέλει να βάλει υποψηφιότητα, το συνέδριο μας θα γίνει το 2021, θα είμαι εκεί, θα τον περιμένω», είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, στελέχη όπως ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος και διαφώνησε ευθέως με τη διοργάνωση ενός συνεδρίου χωρίς εκλεγμένους συνέδρους.

«Λάδι στη φωτιά» της έντασης έριξε και η προ λίγων ημερών δήλωση του τελευταίου εκλεγμένου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στ. Ξεκαλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το συνέδριο «στημένη διαδικασία».