Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Γλάστρα των ιμπεριαλιστών

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Γλάστρα. Αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράψει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στο φόντο των πολεμικών απειλών του Τραμπ προς το Ιράν, ο έλληνας πρωθυπουργός κλήθηκε να παίξει- κυριολεκτικά- ρόλο διακοσμητικό, σαν το απαραίτητο ντεκόρ μιας σκηνοθετημένης συνέντευξης με πρωταγωνιστή τον αμερικανό πρόεδρο.

Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη δίπλα στον Τραμπ, την ώρα που ο αδίστακτος αρχιιμπεριαλιστής του Λευκού Οίκου απειλούσε να αιματοκυλλήσει ξανά τη Μέση Ανατολή, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ντροπιαστική για τη χώρα. Είναι ενδεικτική του ρόλου που επιφυλάσσουν οι ΗΠΑ για τον «αξιόπιστο σύμμαχο» τους, την Ελλάδα.

Είναι ο ρόλος του «γεωπολιτικού μεντεσέ» στα βρώμικα και επικίνδυνα αμερικανονατοικά σχέδια στην περιοχή. Αυτόν το ρόλο προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει σήμερα η ΝΔ, με την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, για λογαριασμό της εγχώριας άρχουσας τάξης.

Ο εναγκαλισμός της Ελλάδας με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αποτελεί θανάσιμη απειλή. Η ιστορία του 20ου αιώνα έχει αποδείξει περίτρανα πως όποτε η χώρα βασίστηκε στην – υποτιθέμενη- προστασία των ιμπεριαλιστών «συμμάχων» έζησε πανωλεθρίες, προδόθηκε, έχασε κυριαρχικά δικαιώματα και ο λαός κλήθηκε να πληρώσει το μάρμαρο.

Σήμερα, με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο να μυρίζει ξανά «μπαρούτι», με τα κοράκια του μονοπωλιακού κεφαλαίου να ετοιμάζονται για νέα αιματοχυσία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, παραμένει άκρως επίκαιρο το αίτημα για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ, ακύρωση της πρόσφατης επαίσχυντης Συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ και κλείσιμο όλων των αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα.

Γλάστρες και μεντεσέδες των ιμπεριαλιστών, συνένοχους των ευρωατλαντικών φονιάδων, δεν πρόκειται να μας έχουν.

trump mhtsotakis kke mitsotrump

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο