Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γονείς κατέθεσαν αγωγή σε δασκάλα γιατί πρόβαλλε ταινία «ομοφυλοφιλικού περιεχομένου»

Αγωγή σε βάρος δασκάλας της Τετάρτης δημοτικού σχολείου της Αθήνας κατέθεσαν γονείς ενός 10χρονου μαθητή, υποστηρίζοντας πως η εκπαιδευτικός έβαλε τα παιδιά να δουν την μικρού μήκους ταινία «Αγόρια στο Ντους» που περιλαμβάνει ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς: «Πρόκειται για μια κατεξοχήν ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, το οποίο εκτυλίσσεται μεταξύ αρρένων εφήβων 12 ετών», για την οποία οι εντολείς του ζητούν να ελεγχθεί πειθαρχικά κατά πόσο η δασκάλα πληροί τις προϋποθέσεις ή πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να προβάλλει την συγκεκριμένη ταινία.

Ο δικηγόρος μάλιστα ανέφερε πως «έλαβε τηλεφωνήματα και από γονείς από άλλα σχολεία για μια αυθαιρεσία που υπάρχει στο Δημόσιο με τέτοια ζητήματα», υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο συμβάν «δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η μικρού μήκους σουηδική ταινία «Αγόρια στο ντους» (Shower Boys) σε σκηνοθεσία Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά του 2021.

Με πληροφορίες από: ertnews.gr

Μοιραστείτε το: