Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΤ του ΚΣ της ΚΝΕ: Η δικαίωση του Χρ. Ζορμπά να γίνει κρίκος στην πάλη για μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς

Ανακοίνωση με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του θανατηφόρου εργοδοτικού εγκλήματος του 29χρονου Χρήστου Ζορμπά στο εργοστάσιο «Ήπειρος ΑΕΒΕ» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

«Η νέα γενιά της Άρτας, με τη συγκλονιστική της παρουσία στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας ενάντια στη συγκάλυψη του εργοδοτικού εγκλήματος στο εργοστάσιο “Ήπειρος ΑΕΒΕ”, έστειλε ηχηρό μήνυμα, τιμώντας στην πράξη τη μνήμη του αδικοχαμένου 29χρονου ηλεκτρολόγου, Χρήστου Ζορμπά.

Δήλωσαν “παρών” οι νέοι και οι νέες από τα εργοστάσια της περιοχής, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει ο καθημερινός κίνδυνος σε κάθε βάρδια, το άγχος αν θα γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στο σπίτι τους.

Δήλωσαν “παρών” οι νέοι και νέες, που περνάνε τη μέρα τους πάνω στο μηχανάκι ως διανομείς, εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι, όχι μόνο από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά κυρίως από την κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δήλωσαν “παρών” οι νέοι και οι νέες που έπιασαν για πρώτη φορά δουλειά με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, με την εντατικοποίηση να χτυπάει “κόκκινο”.

Η δικαίωση του Χρήστου να γίνει κρίκος στην πάλη για μέτρα προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς. Για εργασιακά δικαιώματα, για να ζήσει η νέα γενιά τη ζωή που της αξίζει!».