Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γύρω στις 21:00 την Κυριακή η πρώτη ασφαλής εικόνα για τις Ευρωεκλογές

Δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21:00 αναμένεται να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, όπως έκανε γνωστό ο γγ Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥπΕσ, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Το ερώτημα εάν τα μικρότερα κόμματα καταφέρουν να περάσουν το ελάχιστο ποσοστό που χρειάζεται να συγκεντρώσουν για να εκλέξουν ευρωβουλευτή, δηλαδή τον πήχη του 3% αναμένεται να κριθεί λίγο αργότερα“, υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι την Δευτέρα (3/6) έληξε η προθεσμία παράδοσης του φακέλου από τους εκλογείς που θα ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, ενώ μπορεί οι φάκελοι να παραδοθούν και την Τρίτη (4/6) στις εν λόγω εταιρείες ή να σταλούν μέσω άλλων εταιρειών που τυχόν επιλέξουν οι ψηφοφόροι, αν τους εγγυηθούν ότι θα παραδοθούν εμπρόθεσμα.

Να σημειωθεί ότι, όσοι και όσες εκλογείς εντός ελληνικής επικράτειας δεν ψηφίσουν μέσω επιστολής, θα λάβουν ένα μήνυμα το Σάββατο ότι θα μπορούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μετά τις 11:00 σε εκλογικά τμήματα της περιοχής όπου διαμένουν.

Έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι επιστολικής

Ανέφερε ακόμη ότι “μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 138.000 φάκελοι με επιστολικές ψήφους, εκ των οποίων 35.370 είναι από το εξωτερικό, από το σύνολο των περίπου 50.000 Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν παραλάβει φακέλους για συμμετοχή με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές“.

Ερωτηθείς εάν όλοι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με εκείνα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του περασμένου φθινοπώρου, ο κ. Μπαλέρμπας είπε ότι πάρα πολλοί θα είναι σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα και κάλεσε τους εκλογείς να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και το πεδίο «Μάθε που ψηφίζεις» για να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.