Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γ. Βρούτσης για τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή: «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους και απειλούσε ότι θα με ξηλώσει»

Το πρόσωπο του γνωστού τηλεπαρουσιαστή κυριαρχεί στην επικαιρότητα και την πολιτική αντιπαράθεση με νέα «επεισόδια» που δημιουργούν ερωτήματα και έκπληξη να προστίθενται καθημερινά.

Μεταξύ άλλων του καταλογίζεται προσπάθεια εξαπάτησης του δημοσίου, χρήση πλαστής ταυτότητας δημοσιογράφου της ΕΣΗΕΑ, πολυπληθή φρουρά με μηχανές και θωρακισμένα αυτοκίνητα κλπ. Υπάρχει και το παλαιότερο περιστατικό με την ένταξή του στη λίστα Πέτσα με χορήγηση χιλιάδων ευρώ για δύο ανενεργές ιστοσελίδες.

Σημερινό δε δημοσίευμα της εφημερίδας Documento περιέχει σοβαρότατες καταγγελίες για αχανές δίκτυο εταιρειών.

Σε συνέντευξή του στο Documento ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαιώνει (χωρίς να τον κατονομάζει) την προσπάθεια του γνωστού παρουσιαστή να αποσπάσει πολλά χρήματα από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-Εργασία». 

Όπως αρκετά μέσα ενημέρωσης έγραψαν τις προηγούμενες ημέρες, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής φέρεται να επιχείρησε να εισπράξει μεγάλο ποσό χρημάτων από το πρόγραμμα που συστήθηκε λόγω πανδημίας δηλώνοντας πλασματικούς υψηλούς μισθούς (δηλώνοντας εικονικά πως έπαιρνε μηνιαίο μισθό 60 έως και 80.000 ευρώ), ενώ ανάλογο κόλπο φέρεται να επιχείρησε να κάνει και για ένα ακόμη πρόσωπο.

Ο Γιάννης Βρούτσης, στη συνέντευξή του στο Documento, το επιβεβαιώνει επισημαίνοντας ότι η κομπίνα έγινε αντιληπτή από τις υπηρεσίες και από τον ίδιο τον εξαιτίας ενός λάθους του λογιστή του γνωστού τηλεπαρουσιαστή και για τον λόγο αυτό άλλαξε η νομοθεσία ώστε να σταματήσουν τέτοιες απόπειρες.

Στην ίδια συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τώρα, αντικαταστάθηκε από υπουργός Εργασίας στον τελευταίο ανασχηματισμό, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για απειλές από τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά «το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός». «Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή».

Τέλος, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι η υπόθεση του προκάλεσε πολιτικό κόστος και σε ερώτηση αν η σύγκρουση με τον τηλεπαρουσιαστή συνέβαλε στην απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση ο  Γ. Βρούτσης δήλωσε στο Documento πως δεν το πιστεύει και «ούτε καν μπορεί να το σκεφτεί». 

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής