Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γ. Δελής: Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος της αστυνομικής εισβολής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (VIDEO)

«Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος» που εκδηλώθηκαν τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, επισημαίνοντας πως όλα αυτά συμβαίνουν σε περίοδο που υπάρχουν «παρήγορα σημάδια αναζωογόνησης του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος».

Η καταγγελία της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου από το βουλευτή του ΚΚΕ έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Με αφορμή την εισβολή της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στην Επιτροπή της Βουλής επικράτησε ένταση ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ν. Φίλης που διετέλεσε υπουργός Παιδείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η «κοκορομαχία» αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Δελή, ο οποίος χαρακτήρισε «απύθμενο πολιτικό θράσος» την προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστούν ως «υπερασπιστές» του φοιτητικού κινήματος, όταν και η δική τους κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά και άγρια καταστολή κατά παρόμοιων κινητοποιήσεων. Υπενθύμισε, δε, ότι το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου ενέτασσε τις κινητοποιήσεις στις παραβατικές συμπεριφορές μέσα στα πανεπιστήμια.

Πρόσθεσε ότι η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούσε τη μόνιμη, τη χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων.