Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γ. Πέρρος – ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία και η προβοκάτσια δεν θα περάσει!

Την ωμή καταστολή επιστράτευσε για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, χτυπώντας την τεράστια συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη.
Αξιοποιώντας τη δράση μιας ομάδας κουκουλοφόρων που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, η αστυνομία έπνιξε την περιοχή στα χημικά και επιτέθηκε στους διαδηλωτές.

Απρόκλητη επίθεση δέχτηκαν νωρίτερα με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τεχνικοί τηλεοπτικών συνεργείων από μοτοσυκλετιστές της Ομάδας «Δράση» της Αστυνομίας. Η απρόκλητη επίθεση εκδηλώθηκε στην συμβολή των οδών Χρυσ. Σμύρνης και Πλαστήρα, προφανώς για να μην καταγράψουν την αστυνομική αγριότητα.
Παρά την άγρια καταστολή, η πορεία συνεχίζεται, στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει», είναι το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα στην τεράστια και μαχητική πορεία που πραγματοποιείται στην Νέα Σμύρνη από σωματεία και φορείς. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που ασκήθηκε πρόσφατα ενάντια στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. (Δείτε στο κεντρικό video στιγμιότυπα από την τεράστια πορεία των σωματείων και των φορέων).

«Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία. Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» αναγράφει το πανό του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Προηγήθηκε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου μίλησαν εκπρόσωποι των οικοδόμων, των γυναικών και των μαθητών.