Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήλωση Ηλία Σιώρα για το δήθεν άνοιγμα νέων ΜΕΘ: «Αν αυτό δεν είναι απανθρωπιά, τότε τι είναι;»

«Ανοίγουν» σήμερα 12 νέες κλίνες ΜΕΘ-Covid στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία η οποία τις τελευταίες ημέρες οδηγεί εκατοντάδες πολίτες στα νοσοκομεία.

θα ακολουθήσουν επιπλέον κλίνες και σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα τις επόμενες ημέρες (σε ΚΑΤ, Ερυθρό Σταυρό, Αγία Όλγα, Τζάνειο και Αττικόν), καθώς αναμένεται αύξηση νοσηλειών άρα και αύξηση συμπολιτών μας που θα χρειαστούν ΜΕΘ. Ο σχεδιασμός του υπουργείου υγείας προβλέπει το «άνοιγμα» 70 επιπλέον κλινών covid ΜΕΘ στα νοσοκομείο της Αττικής.

Για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού της κυβέρησης ζητήσαμε το σχόλιο του Ηλία Σιώρα, προέδρου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και γραμματέα της ΕΙΝΑΠ:

Η αναγγελθείσα διθυραμβικά λειτουργία 12 νέων κλινών ΜΕΘ covid στον Ευαγγελισμό δεν είναι τίποτα άλλο από τη μετατροπή των ήδη υπαρχουσών 12 κλινών non covid σε covid!!!

Αν δεν επιταχθεί, χωρίς… δωράκια (όπως με την ενοικίαση κλινών με ημερήσια αποζημίωση που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) ο ιδιωτικός τομέας υγείας κάθε πολυτραυματίας, κάθε χειρουργικό περιστατικό που χρειάζεται ΜΕΘ, κάθε βαριά non covid λοίμωξη, κάθε εγκεφαλική αιμορραγία ή βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που χρειάζεται διασωλήνωση και τόσα άλλα βαριά περιστατικά ή θα μείνουν χωρίς περίθαλψη -με όλες τις τραγικές συνέπειες- ή θα ξεπουληθούν οικογένειές ολόκληρες για να ….οδεύσουν ιδιωτικά.

Αν αυτό δεν είναι απανθρωπιά, τότε τι είναι;

ΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Η ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη