Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ανέθεσε σε φασίστα «γκραφιτά» να διακοσμήσει τους τοίχους του Δήμου!

«Δείξε μου τον “καλλιτέχνη” σου να σου πω ποιός είσαι…» σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελληνικού-Αργυρούπολης με αφορμή την ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης ότι «ανέθεσε στον Εύρυτο, έναν “ταλαντούχο καλλιτέχνη”, όπως τον αποκάλεσε, να διακοσμήσει τους τοίχους του Δήμου με τους ήρωες του 1821», σπεύδοντας μάλιστα «να διαφημίσει την πρωτοβουλία του στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες».

«Ο ίδιος “καλλιτέχνης” όμως έχει “φιλοτεχνήσει” κάποια από τα πιο αντικομμουνιστικά και εμετικά έργα που θα ήθελαν πολλοί νοσταλγοί των Χιτών και των δοσιλόγων να κοσμούν το σαλόνι τους» καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία αναρτά και τα σχετικά εμετικά και αντικομμουνιστικά έργα του εν λόγω (βλέπε παρακάτω).

Και καταγγέλλει πως «φυσικά δεν είναι πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος προκαλούν με τη στάση τους και τις δηλώσεις τους.

Είναι οι ίδιοι που προσκάλεσαν στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2018 παραστρατιωτική φασιστική ομάδα να ανοίξει τη μαθητική παρέλαση.

Είναι οι ίδιοι που πρόσφεραν πλήρη κάλυψη στον αντιδήμαρχο για τη ρατσιστική ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους πρόσφυγες με αφορμή γεγονότα στη Μόρια.

Είναι οι ίδιοι που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναπαράγουν την θεωρία των δύο άκρων, αξιοποιούν τον ωμό αντικομμουνισμό στην προσπάθεια τους να υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κυβερνητική πολιτική».

«Το δίδαγμα της αστικής εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 είναι ότι τίποτα δεν καταργείται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξική πάλη» σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και τονίζει πως «από τη μελέτη της Ιστορίας της Επανάστασης του 1821 και απ’ όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας, η “εθνική ενότητα” δεν υπήρξε ποτέ και ούτε είναι δυνατό να υπάρξει σε συνθήκες ανειρήνευτων ταξικών αντιθέσεων και πάλης. Οι ταξικές αντιθέσεις ήταν, είναι και θα είναι -όσο υπάρχουν ταξικές κοινωνίες- πανταχού παρούσες, καθώς δεν δημιουργούνται και δεν καθορίζονται από τις όποιες υποκειμενικές διαθέσεις και επιδιώξεις. Έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα και είναι ασυμφιλίωτες.

eyrytos graffiti 2

Και αν το 1821 η αστική επανάσταση αποτελούσε τη μοναδική διέξοδο στο κοινωνικό αδιέξοδο της φεουδαρχίας, στη σημερινή εποχή η σοσιαλιστική επανάσταση για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας είναι η μοναδική προοδευτική απάντηση απέναντι στο γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

Ας το ακούσουν λοιπόν καλά! Ο τροχός της Ιστορίας δεν σταματάει!

Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα θα περάσει στην αντεπίθεση όσους “καλλιτέχνες” και αν επιστρατεύσουν».

902.gr