Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: Ανέθεσε σε φασίστα «γκραφιτά» να διακοσμήσει τους τοίχους του Δήμου!

«Δεί­ξε μου τον “καλ­λι­τέ­χνη” σου να σου πω ποιός είσαι…» σχο­λιά­ζει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Ελλη­νι­κού-Αργυ­ρού­πο­λης με αφορ­μή την ανα­κοί­νω­ση του δημάρ­χου της πόλης ότι «ανέ­θε­σε στον Εύρυ­το, έναν “ταλα­ντού­χο καλ­λι­τέ­χνη”, όπως τον απο­κά­λε­σε, να δια­κο­σμή­σει τους τοί­χους του Δήμου με τους ήρω­ες του 1821», σπεύ­δο­ντας μάλι­στα «να δια­φη­μί­σει την πρω­το­βου­λία του στα μέσα ενη­μέ­ρω­σης και τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης αναρ­τώ­ντας σχε­τι­κές φωτογραφίες».

«Ο ίδιος “καλ­λι­τέ­χνης” όμως έχει “φιλο­τε­χνή­σει” κάποια από τα πιο αντι­κομ­μου­νι­στι­κά και εμε­τι­κά έργα που θα ήθε­λαν πολ­λοί νοσταλ­γοί των Χιτών και των δοσι­λό­γων να κοσμούν το σαλό­νι τους» καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», η οποία αναρ­τά και τα σχε­τι­κά εμε­τι­κά και αντι­κομ­μου­νι­στι­κά έργα του εν λόγω (βλέ­πε παρακάτω).

Και καταγ­γέλ­λει πως «φυσι­κά δεν είναι πρώ­τη φορά που η Δημο­τι­κή Αρχή και ο δήμαρ­χος προ­κα­λούν με τη στά­ση τους και τις δηλώ­σεις τους.

Είναι οι ίδιοι που προ­σκά­λε­σαν στον εορ­τα­σμό της 28ης Οκτω­βρί­ου 2018 παρα­στρα­τιω­τι­κή φασι­στι­κή ομά­δα να ανοί­ξει τη μαθη­τι­κή παρέλαση.

Είναι οι ίδιοι που πρό­σφε­ραν πλή­ρη κάλυ­ψη στον αντι­δή­μαρ­χο για τη ρατσι­στι­κή ανάρ­τη­ση που έκα­νε σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης για τους πρό­σφυ­γες με αφορ­μή γεγο­νό­τα στη Μόρια.

Είναι οι ίδιοι που σε κάθε συνε­δρί­α­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου ανα­πα­ρά­γουν την θεω­ρία των δύο άκρων, αξιο­ποιούν τον ωμό αντι­κομ­μου­νι­σμό στην προ­σπά­θεια τους να υπη­ρε­τή­σουν καλύ­τε­ρα τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου και την κυβερ­νη­τι­κή πολιτική».

«Το δίδαγ­μα της αστι­κής εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κής Επα­νά­στα­σης του 1821 είναι ότι τίπο­τα δεν καταρ­γεί­ται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξι­κή πάλη» σημειώ­νει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και τονί­ζει πως «από τη μελέ­τη της Ιστο­ρί­ας της Επα­νά­στα­σης του 1821 και απ’ όλη την Ιστο­ρία της ανθρω­πό­τη­τας, η “εθνι­κή ενό­τη­τα” δεν υπήρ­ξε ποτέ και ούτε είναι δυνα­τό να υπάρ­ξει σε συν­θή­κες ανει­ρή­νευ­των ταξι­κών αντι­θέ­σε­ων και πάλης. Οι ταξι­κές αντι­θέ­σεις ήταν, είναι και θα είναι ‑όσο υπάρ­χουν ταξι­κές κοι­νω­νί­ες- παντα­χού παρού­σες, καθώς δεν δημιουρ­γού­νται και δεν καθο­ρί­ζο­νται από τις όποιες υπο­κει­με­νι­κές δια­θέ­σεις και επι­διώ­ξεις. Έχουν αντι­κει­με­νι­κό χαρα­κτή­ρα και είναι ασυμφιλίωτες.

eyrytos graffiti 2

Και αν το 1821 η αστι­κή επα­νά­στα­ση απο­τε­λού­σε τη μονα­δι­κή διέ­ξο­δο στο κοι­νω­νι­κό αδιέ­ξο­δο της φεου­δαρ­χί­ας, στη σημε­ρι­νή επο­χή η σοσια­λι­στι­κή επα­νά­στα­ση για την κατά­κτη­ση της εργα­τι­κής εξου­σί­ας είναι η μονα­δι­κή προ­ο­δευ­τι­κή απά­ντη­ση απέ­να­ντι στο γερα­σμέ­νο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που σπέρ­νει φτώ­χεια, κρί­σεις και πολέ­μους.

Ας το ακού­σουν λοι­πόν καλά! Ο τρο­χός της Ιστο­ρί­ας δεν σταματάει!

Το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα θα περά­σει στην αντε­πί­θε­ση όσους “καλ­λι­τέ­χνες” και αν επιστρατεύσουν».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο