Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός — Εγείρει ερωτήματα η στάση των αρμόδιων Αρχών

Πολλά ερωτηματικά εγείρονται γύρω από τον θάνατο της «Δήμητρας της Λέσβου» (Δημήτρη Καλογιάννη). Χθες, Δευτέρα, η Τροχαία ανακοίνωσε στη δικηγόρο της οικογένειας και το Silver Alert ότι ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο, αρνούνται σθεναρά να δώσουν πρόσβαση στην οικογένεια για εξέταση DNA, κάτι που εγείρει ερωτήματα.

Η Δήμητρα έπεσε θύμα τροχαίου πριν δύο μήνες στην περιοχή του Π. Φαλήρου, λίγες ημέρες αφότου εξαφανίστηκε από το Δρομοκαϊτειο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο στις 9/4 και παρέμεινε εκεί έως τις 18/05, όταν και μεταφέρθηκε στον ιατροδικαστή.

Αν και η εξαφάνιση της Δήμητρας δηλώθηκε τόσο από το Δρομοκαΐτειο όσο και από την οικογένεια, η ΓΑΔΑ αρνήθηκε να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να βγει σύντομα silver alert, καθώς την χαρακτήριζε δραπέτη. Χρειάστηκε παρέμβαση της εισαγγελίας και των κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να βγει ανακοίνωση, η οποία βγήκε ενάμιση μήνα μετά το θάνατό της! Έως τότε, το πτώμα είχε καταχωρηθεί ως «αγνώστων στοιχείων».

Η Δήμητρα αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της μέσω φωτογραφιών, καθώς η ταφή της σορού έγινε από το Τζάνειο νοσοκομείο στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Η οικογένεια, έχει αναθέσει την υπόθεση στη δικηγόρο κυρία Λίλα Ραγκούση ενώ ως τεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί ο ιατροδικαστης κ. Σωκράτης Τσαντίρης.

Υπενθυμίζεται ότι η 65χρονη Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου, με τους συγγενείς και φίλους της να την ψάχνουν χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν κάτι.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα