Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δια ζώσης συνεδρίαση του ΔΣ για τον Όλυμπο ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Να πραγματοποιηθεί διά ζώσης η προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 25/8, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου – Ολύμπου και να συζητηθεί ως θέμα η πρόθεση της κυβέρνησης να θεσπίσει εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο και να εκχωρήσει αρμοδιότητες ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με αίτημα που κατέθεσε χτες προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Δίου – Ολύμπου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θυμίζει ότι «πολλές φορές είχε θέσει το θέμα για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου διά ζώσης και δημόσια, τηρώντας βέβαια τα μέτρα προστασίας, με δεδομένο ότι έχουν αρθεί πολλά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, καθώς και μια σειρά οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται κανονικά εδώ και τόσον καιρό».

Στο πλαίσιο αυτό ζητά την δια ζώσης συνεδρίαση με βάση τη νέα ΚΥΑ και το ΦΕΚ 3793Β 13/8/2021 που αφορά «συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία».

Υπενθυμίζεται ότι, με υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκη προβλέπεται η θέσπιση εισιτηρίου για είσοδο στον Όλυμπο και εκχωρούνται αρμοδιότητες έλεγχου σε ιδιωτικές εταιρείες. Η απόφαση έχει τίτλο «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου με κωδικό GR1250001 και ονομασία Όρος Όλυμπος».

ΚΚΕ: Όχι στην προσπάθεια επιβολής εισιτηρίου στον Όλυμπο

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων