Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιατί η διοίκηση Ζέρβα αρνείται την τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου;

Αρνήθηκε η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν για μήνες, λόγω κορονοϊού, «ενώ ακόμα και η Βουλή λειτουργεί με μέτρα αλλά δια ζώσης», όπως επισημαίνει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι η διοίκηση Ζέρβα απεχθάνεται την δημοσιότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «γιατί θα αποκαλύπτονταν πανηγυρικά όλη η γύμνια της διοίκησης. Που συνεχίζοντας τον κατήφορο, κατέστησε το δήμο εντελώς αδύναμο να σχεδιάσει και εκτελέσει και τα ελάχιστα, σιωπηλό εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης που συνομιλεί μόνο με συμφέροντα και όχι με τους δημότες και τις επείγουσες ανάγκες τους».

Αναφέρει, ως τέτοιο παράδειγμα, την συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, της πρότασής της για τη λήψη άμεσων μέτρων για την τραγική κατάσταση της σχολικής στέγης και την ακόμα τραγικότερη της Προσχολικής Αγωγής.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Τρία χρόνια μετά τη νομοθέτηση της Προσχολικής Αγωγής, όπου η προηγούμενη και σημερινή διοίκηση σφύριζαν αδιάφορα, ενώ όλες οι κυβερνήσεις δεν έδωσαν ούτε ευρώ για το πρόγραμμα, αφού τον Ιούλη, η “αυτοθαυμαζόμενη” διοίκηση διαβεβαίωνε ότι όλα θα είναι έτοιμα στο άνοιγμα των σχολείων, τρεις μέρες πριν απ’ αυτό αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κάνει τίποτα.

Βρήκαν και παρέδωσαν ακίνητα στους επιχειρηματικούς ομίλους (“Cisco”, “Pfizer”, τη ΔΕΘ, κ.λπ.), αλλά δεν βρίσκουν χώρους και λεφτά να φτιάξουν σχολεία. Όσοι μιλάνε για “ατομική ευθύνη” και αποφυγή συνωστισμού στοιβάζουν τους μαθητές σε απαράδεκτες συνθήκες. Άρον-άρον καταφεύγουν σε kibo για τα νήπια(!!!). Ούτε καν ξέρουν πόσα από αυτά θα χρειαστούν. Ενώ λείπουν 27 νηπιαγωγεία».

Προσθέτει ακόμη ότι «δεν θέλουν να ενοχλήσουν την κυβέρνησή τους με αιτήματα για δέσμευση, απαλλοτρίωση και κατασκευή σχολείων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστών. Όλα αυτά απαιτούν κονδύλια που πρέπει να πάνε στην “επιχειρηματικότητα”.

Γι’ αυτό απέρριψαν τις συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για άμεση αξιοποίηση χώρων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σχολεία (σχολεία που έκλεισαν, χώροι ΔΕΘ που δεν θα λειτουργήσει, Βίλα Πετρίδη), για προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστών (που μειώθηκαν αντί να αυξηθούν και ο δήμος δηλώνει ότι δεν ξέρει αν αρκούν)».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προαναγγέλλει πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων «να εντοπίσει τα τελευταία διαθέσιμα ακίνητα για κατασκευή σχολείων, να απαιτήσει τη δέσμευσή τους, να απαιτήσει κονδύλια για απαλλοτρίωση και κατασκευή σχολείων – νηπιαγωγείων»