Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν έχει τέλος ο κατήφορος της διοίκησης Ζέρβα και των ακροδεξιών συνεργατών της

Τη διοίκηση Ζέρβα του Δήμου Θεσσαλονίκης που σε αγαστή συνεργασία με την ακροδεξιά και υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να εκφράσει τη συμπαράστασή της σε διωκόμενο γιατρό του ΑΧΕΠΑ επειδή αποκάλυψε τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης. 

Συγκεκριμένα καταγγέλλει:

«Μία μαζική συγκέντρωση γιατρών – μαχητών πρώτης γραμμής (και όχι των τηλεοπτικών πάνελ) κατά της πανδημίας, φοιτητών ιατρικής, σωματείων και εργαζόμενων κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, την κρατική ασφάλεια και την εισαγγελία για τη δίωξη κατά του γιατρού Α. Σιούλη (σε συνέχεια των διώξεων της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, της προέδρου της ΕΝΙΘ και άλλων υγειονομικών), επειδή αποκάλυψαν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων που ευθύνονται για χιλιάδες θύματα της πανδημίας, ζητώντας την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση Ζέρβα σε αγαστή συνεργασία με την ακροδεξιά και υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε τη πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να εκφραστεί η συμπαράσταση στον διωκόμενο γιατρό. Ο κυβερνητικός “λόχος διοίκησης” αφού δεν έβγαλε άχνα σ’ όλη τη πανδημία για την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων, τώρα υποστηρίζει ενεργά τις διώξεις των υγειονομικών. Πάνω απ’ όλα το επιδιωκόμενο “χρίσμα” για τις επόμενες εκλογές, η στήριξη της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής και των ιδιωτών κλινικαρχών.

Κατά τα άλλα στη διήμερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο «λόχος διοίκησης»:

«Απελευθέρωσε» δεσμευμένο για σχολείο ακίνητο στη Χαριλάου, γιατί δεν ήθελε να ζητήσει από την κυβέρνηση ή να ξοδέψει ο ίδιος 1.107.000 ευρώ για τη διατήρηση της απαλλοτρίωσης. Ενώ ξοδεύει εκατομμύρια για έργα βιτρίνας (βλ Πλ. Αριστοτέλους, φιέστες κ.λπ.). Το ακίνητο, αντί στους υπερ-συνωστισμένους μαθητές παραδόθηκε σε ιδιώτες.

Μείωσε δραστικά τους προϋπολογισμούς του δήμου (καθαριότητα κατά 900.000 ευρώ, κατασκευές κ.λπ.) για να μη διεκδικήσει κονδύλια από την κυβέρνηση ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ για να αφήσει ελεύθερο πεδίο κερδοφορίας σε ιδιώτες εργολάβους που ορέγονται αυτούς τους χρυσοφόρους τομείς που η παραπέρα ιδιωτικοποίησή τους περνά από τη Τοπική Αναπτυξιακή Εταιρεία των ΟΤΑ όπου προσέτρεξαν όλα τα κόμματα – πλην ΚΚΕ.

Τέλος, έγραψε μια ακόμα “μαύρη σελίδα” για την πόλη, αφαιρώντας από το δήμο έναν από τους ελάχιστους χώρους πολιτισμού, τη Βίλα Μακρίδη. Υλοποιώντας νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, παραδίνει τον χώρο, στο διαβόητο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νέων, οργανισμό – πρακτορείο του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας για να ξεχαστούν οι γερμανικές αποζημιώσεις της ναζιστικής Κατοχής, να εμπεδωθεί η λήθη των εγκλημάτων του ναζισμού με εκπαιδευτικά προγράμματα («Μνήμες Κατοχής») που θέλουν να αναδείξουν και την «πλευρά των σφαγέων», να προωθηθούν τα γερμανικά συμφέροντα στην περιοχή που συμβαδίζουν και δίνουν προκλητική κάλυψη στις διεκδικήσεις της τουρκικής κυβέρνησης κατά της χώρας μας.

Γι΄αυτόν τον “λόχο διοίκησης” του δήμου και τους ακροδεξιούς (μόνιμους πλέον) συνεργάτες της δεν χαλαλίζουμε ούτε τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ. Χάνουμε τα λόγια μας».

902.gr