Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ζέρβας, ΝΔ, ακροδεξιοί επικρότησαν τις συλλήψεις των φοιτητών…

Η διοίκηση Ζέρβα ξεπέρασε κάθε όριο, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης καθώς χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε -έστω- να συζητήσει την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «να πάρει θέση ο δήμος στα όσα διαδραματίζονταν, εκείνη ακριβώς την ώρα, στο Πανεπιστήμιο και το Αστυνομικό Μέγαρο με τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων που ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές (μετά από 1 χρόνο) με μέτρα ασφάλειας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νόμο-λαιμητόμο για τα ΑΕΙ».

Όπως σημειώνει ήταν αναμενόμενο στη συνεδρίαση «η διοίκηση Ζέρβα…

Να αυτολιβανίζεται ότι έκανε την πόλη εργοτάξιο, λύνει προβλήματα χρόνων.

Να στηρίξει το νέο καλπονοθευτικό νόμο της κυβέρνησης για την Τοπική Διοίκηση που δίνει παντοδυναμία σε παρατάξεις λαϊκής μειοψηφίας (όπως του κ. Ζέρβα του 14%).

Να επιμείνει στο φύτεμα σαρδελόκουτων-kibo στα σχολεία, εξαφανίζοντας τις αυλές τους, υπερσυνωστίζοντας μαθητές παρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Και κυνικά να κατηγορεί τους γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους, για “επαναστατική γυμναστική”. Να προτιμά αντί της ασφάλειας των παιδιών, μπίζνες με ιδιωτικές ασφαλιστικές, αναθέτοντας σ’ αυτές την ασφάλιση 15.000 μαθητών».

Υπογραμμίζει πως «γνωρίζουμε με ποια διοίκηση έχουμε να κάνουμε» και συμπληρώνει ότι «δεν περιμέναμε να καταδικάσει την κυβέρνηση-καθοδηγητή της και το νόμο της. Ούτε καν να καταδικάσει τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ (άλλωστε μπορεί να της χρειαστεί ενάντια σε κινητοποιήσεις εργαζομένων). Προτείναμε απλά να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο την περίπτωση να ζητήσει την απελευθέρωση των 30 φοιτητών που συνελήφθησαν. Έστω έτσι να δείξει ότι σέβεται στο ελάχιστο το Πανεπιστήμιο της πόλης για το οποίο περηφανεύεται».

«Ούτε συζήτηση. Δεν το έκανε ούτε αυτό. Με την ονομαστική ψήφο της η δημοτική πλειοψηφία (παράταξη Ζέρβα, ΝΔ και ακροδεξιές – φασιστικές παρατάξεις) χειροκρότησε τις συλλήψεις των φοιτητών. Στο ερώτημα “ανοιχτά Πανεπιστήμια, με ασφάλεια για τους φοιτητές και τη γνώση”, απάντησε “Πανεπιστήμια κλειστά στους φοιτητές, ανοιχτά για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα προγράμματα του ΝΑΤΟ, ανοιχτά για τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ”. Συντάχθηκε με τον (μόνιμο σύμβουλο του δήμου), τον πρύτανη Παπαϊωάννου που έγραψε μια από τις πιο μαύρες σελίδες του ΑΠΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει πως «μια ακόμα φορά, η διοίκηση Ζέρβα, θυσιάζει τα ζωτικά συμφέροντα του λαού (Υγεία, Παιδεία) στην κυβέρνηση, για να εξασφαλίσει τη στήριξή της στις επόμενες εκλογές. Ντροπιάζει την πόλη, τους κατοίκους, τη νεολαία της».

ΑΠΘ: Όργιο καταστολής – Κυβέρνηση και Πρυτανεία αντιμετώπισαν τους αυριανούς επιστήμονες ως εγκληματίες! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)