Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Καισαριανής: Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Καισαριανής διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αποκριών για μικρούς και μεγάλους.

Πρώτος σταθμός στις εκδηλώσεις η Κυριακή 11 Φλεβάρη στα ΚΑΠΗτης πόλης. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Εκεί θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι με φαγητό, ποτό και μουσική. Την έναρξη θα πραγματοποιήσουν τα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, όπου θα αναβιώσουν μέσα στους δρόμους της πόλης το παραδοσιακό έθιμο “Κουδουνάδες” καταλήγοντας στις 12 το μεσημέρι στα ΚΑΠΗ σηματοδοτώντας την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων».

Σειρά έχουν οι μαθητές της πόλης, το Σάββατο 17 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ στο Σκοπευτήριο. «Ο Δήμος Καισαριανής και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Καισαριανής θα έχουν διαμορφώσει στίβους μάχης και οι ομάδες από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα διαγωνιστούν μεταξύ τους διεκδικώντας το έπαθλο!»

Την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Ξεκινώντας από τρεις διαφορετικές γειτονιές, την πλατεία Αλεξάνδρου, το πάρκο 2ας Μαΐου και τα Γυμνάσια της πόλης, όλοι οι καρναβαλιστές θα συγκεντρωθούν στο σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλου» και θα ξεκινήσουν την παρέλασή τους, που θα καταλήξει στην πλατεία «Δημάρχου Π. Μακρή».

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 11.30 π.μ. στο πάρκο Αϊ – Γιάννη στα Ξύλινα.