Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Κύριε Κοκονά, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Ερώτηση: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Κοκονάς Θανάσης “Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού – Ευόσμου”: Θα γίνουν παρεμβάσεις του Δήμου για τη βελτίωση της καθημερινότητάς των κατοίκων. Στο μέτρο των δυνατοτήτων με την δημιουργία πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων, νέων παιδικών σταθμών, παιδικών χαρών, ασφαλτόστρωσης δρόμων, πάρκων, πεζοδρομίων, έλεγχο των σχολικών κτιρίων. Θα ικανοποιήσουμε αιτήματα που για πολλά χρόνια δεν έχουν ικανοποιηθεί. Θα είμαστε διαρκώς σ’ έναν αγώνα για να κρατήσουμε την συνοικία μας όρθια. Είναι αγώνας άνισος κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με μειωμένη την κρατική επιχορήγηση κατά 62% και απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Ερώτηση: Σε τι κινήσεις σχεδιάζετε να προβείτε στο μέλλον προς την κατεύθυνση της ανατροπής των ανισοτήτων που παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με την ανατολική; (είτε σε επίπεδο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, είτε σε επίπεδο πληθυσμιακής ανάπτυξης, έλλειψης επαρκών υποδομών κ.α.)

Κοκονάς Θανάσης “Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού – Ευόσμου”: Οι ανισότητες δεν ξεχωρίζουν με βάση τον τόπο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Είναι ανισότητες που η ρίζα τους ξεκινά στην βάση της πολιτικής που προσπαθεί να εφαρμόσει η κάθε διοίκηση του Δήμου σε σχέση πάντα με την κεντρική εξουσία. Η ανάπτυξη των υποδομών στην περιοχή μας θα πρέπει να γίνει με βάση τις ανάγκες των κατοίκων. Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει ότι η λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι τεχνικό ζήτημα αλλά βαθιά πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ερώτηση: Σε έναν δήμο με μεγάλο πληθυσμό πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της σχολικής στέγης;

Κοκονάς Θανάσης “Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού – Ευόσμου”: Διεκδίκηση για τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδων και ένταξης τους σε πρόγραμμα για κατασκευή σχολειών. Αγώνας γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, για διεκδίκηση νέων σχολικών κτιρίων, νέων παιδικών Σταθμών, με κρατικά κονδύλια χωρίς ΣΔΙΤ. Να αξιοποιηθεί το πλεόνασμα των 8,5 εκ. ευρώ για να στηριχθούν τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί με κατάργηση των τροφείων για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Πηγή: ΑΠΕ

kokonasΚοκονάς Αθανάσιος – Βιογραφικό

Ιδιωτικός υπάλληλος, 45 ετών. Απόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων Περαίας Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος στην ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Είναι μέλος της τομεακής επιτροπής Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.