Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Καταργούν και συγχωνεύουν σχολεία εν μέσω πανδημίας!

Την πολιτική της διοίκησης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, που εν μέσω όξυνσης της πανδημίας επιχειρεί να καταργήσει και συγχωνεύσει σχολικές μονάδες νηπιαγωγείων,  καταγγέλει με ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»

Αυτή ακριβώς την λαϊκή παροιμία έρχεται να επιβεβαιώσει η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, υλοποιώντας τις βάρβαρες αντιεκπαιδευτικές κατευθύνσεις ΕΕ και κυβέρνησης.

Μέσα στη χειρότερη στιγμή της όξυνσης της πανδημίας του covid-19, τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στον δήμο μας, και σε μια περίοδο που θα έπρεπε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια αραίωσης και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η διοίκηση του δήμου προσπαθεί με εξπρές διαδικασίες να καταργήσει και να συγχωνεύσει τέσσερις σχολικές μονάδες νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, δύο μόλις ημέρες πριν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη αύριο 4/11/20) και μέσα σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας (για να μην μπορεί να υπάρξει καμιά αντίδραση) ζητάει, με εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, την κατάργηση δύο νηπιαγωγείων (του 15ου Νηπιαγωγείου Συκεών και του 3ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης) και τη συγχώνευσή τους μέσα σε άλλα νηπιαγωγεία.

Σαν δικαιολογία βρίσκει τη λήξη των μισθωτηρίων συμβολαίων που το ένα λήγει τον Φλεβάρη του 2021 και το άλλο τον Γενάρη του 2022(!!!)

Και είναι πράγματι μια ψεύτικη και υποκριτική δικαιολογία γιατί:

· Είναι η διοίκηση αυτή που πρωτοστατούσε στις χιλιάδες άλλες συγχωνεύσεις σχολείων που γινόταν πανελλαδικά, ονομάζοντας τες “πρόοδο”, κατηγορώντας μάλιστα και συκοφαντώντας γονείς και εκπαιδευτικούς που αντιδρούσαν σε αυτή την πολιτική.

· Είναι η διοίκηση αυτή που αρνήθηκε να εκταμιεύσει κάποια ελάχιστα χρήματα για να μετατρέψει τις συμβάσεις 19 σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, για τον πληρέστερο καθαρισμό των σχολείων.

· Είναι η διοίκηση αυτή που εν μέσω πανδημίας άφηνε τον χρόνο να περνάει αρνούμενη να προετοιμάσει χώρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν σχολικές αίθουσες και με απόλυτη επιπολαιότητα και αλαζονεία διαφήμιζε στα φιλικά της ΜΜΕ πως τα σχολεία του Δήμου ανοίγουν «Με τους καλύτερους όρους και τις αυστηρότερες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας».

· Είναι αυτή η διοίκηση που έκανε ότι μπορούσε για να διαβάλει και να σταματήσει τους μαθητικούς αγώνες, που ζητούσαν 15μελή τμήματα, στέλνοντας υπαλλήλους της να σπάνε αλυσίδες και να προπηλακίζουν μικρούς μαθητές.

Πριν λίγες ημέρες, αυτή η διοίκηση, με απόλυτο φαρισαϊσμό, καμώνονταν πως αναζητούσε χώρους διδασκαλίας για την αποσυμφόρηση των σχολείων!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όμως τους είχε κάνει δέκα τέτοιες προτάσεις που με περιφρόνηση και υπεροψία αρνήθηκαν να δώσουν έστω και την παραμικρή απάντηση.

Σήμερα ζητάνε την κατάργηση δύο νηπιαγωγείων και την συγχώνευσή τους μέσα σε άλλα!!!

ΔΕΝ πάει άλλο με αυτή την πολιτική.

  • Καμιά κατάργηση και συγχώνευση σχολείων.
  • Άμεση αξιοποίηση όλων των σημερινών διαθέσιμων αιθουσών σαν αίθουσες διδασκαλίας.
  • Να ξεκινήσει άμεσα ένα πρόγραμμα ανέγερσης σχολείων που να καλύψει όλες τις σύγχρονες ανάγκες για σχολικές αίθουσες.
  • 15άρια τμήματα μαθητών σε όλα τα σχολεία.
  • Πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας (Σχολίατρος) που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Δημιουργία σύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων, δημόσιων μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας (ΤΟΜΥ και Κέντρων Υγείας), στον Δήμο μας.

laikisispirosisikeon.blogspot.com