Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Κλείνει κι’ άλλος παιδικός σταθμός, απολύονται οι εργαζόμενοι!

Το κλείσιμο ενός ακόμη παιδικού σταθμού, αυτήν τη φορά στο Φίλυρο, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη», επισημαίνοντας το γεγονός ότι μια ολόκληρη δημοτική ενότητα, αυτήν του Χορτιάτη, δεν έχει πλέον κανέναν δημοτικό παιδικό σταθμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνεχίζεται το σίριαλ με τα κλεισίματα των δημοτικών παιδικών σταθμών στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά του Φιλύρου να μείνει χωρίς δημοτικό παιδικό σταθμό. Χθες, Πέμπτη 5/12/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεδρίαση του αποφάσισε το κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Φίλυρο ενώ στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του τη Δευτέρα 9/12/2019 θα προχωρήσει στην απόλυση των εργαζόμενων του σταθμού. Μόνο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισε ΚΑΤΑ του συγκεκριμένου κλεισίματος.

Το πρόσχημα από την πλευρά του Δήμου για το κλείσιμο του παιδικού σταθμού είναι ότι έχει θέματα αδειοδότησης γιατί ενώ το κτήριο έχει παραχωρηθεί από την πρώην Νομαρχία με σκοπό να γίνει αναψυκτήριο εκεί λειτουργεί εδώ και πολλά πολλά χρόνια παιδικός σταθμός!!

Η πραγματικότητα , όπως άλλωστε την ομολογούν και στις εισηγήσεις τους, είναι ότι “η συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό και την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕ.Κ.Π.Α.Π.” και άρα πρέπει να κλείσει.

Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει άλλοι 3 παιδικοί σταθμοί σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Πυλαία με συνέπεια όλη η ΔΕ Χορτιάτη να μην έχει πια κανένα δημοτικό παιδικό σταθμό. Φαίνεται καθαρά ότι η διοίκηση του δήμου προτιμά να παραχωρήσει τον τομέα της προσχολικής αγωγής στους ιδιώτες και να την μετατρέψει σε είδος πολυτελείας μόνο για αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τροφεία τους.

Απαιτούμε να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός στο Φίλυρο και να ανοίξουν οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και την Πυλαία. Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου.

Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας. Την προσχολική αγωγή και την παιδεία γενικότερα δεν μπορούμε να την μετράμε με οικονομικούς δείκτες και κέρδη. Είναι ανάγκη, την έχουμε πληρώσει οι εργαζόμενοι πολλαπλά μέσα από την φορολογία και οφείλει το κράτος και ο δήμος να την καλύπτουν».