Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Οι «μάσκες» για τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και τη διοικούσα παράταξή του έπεσαν

Το κλείσιμο άλλων δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, την απόλυση συμβασιούχων εργαζόμενων και την επιστράτευση δυνάμεων των ΜΑΤ από τη διοίκηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη. 

«Οι “μάσκες” για τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και τη διοικούσα παράταξή του έπεσαν και αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής που υπηρετεί. Μια πολιτική που πάει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή» σημειώνει η ανακοίνωση, αναφερόμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 13 Ιούλη το οποίο διεξήχθη παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας στο χώρο του δημαρχείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής: 

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε! Μετά το κλείσιμο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε Χορτιάτη, Πυλαία και Ασβεστοχώρι, η διοίκηση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγν. Καϊτεζίδη ενέκρινε, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 13 Ιούλη, την αναστολή λειτουργίας άλλων δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, στο Πανόραμα και το Φίλυρο.

Ταυτόχρονα, προχώρησε στην απόλυση 13 εργαζόμενων, πετώντας τους στην ανεργία!

Πλέον, ένας δήμος με πληθυσμό που υπερβαίνει τους 70.000 κατοίκους βρίσκεται με δύο μόνο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, την ώρα που κυβέρνηση και δημοτική αρχή, με την πολιτική τους, πριμοδοτούν την ιδιωτική εκπαίδευση εις βάρος της δημόσιας Παιδείας.

Οι «μάσκες» για τον δήμαρχο κ. Καϊτεζίδη και την διοικούσα παράταξη του έπεσαν και αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας της πολιτικής που υπηρετεί. Μια πολιτική που πάει χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή.

Γι’ αυτό άλλωστε ο δήμαρχος – και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας – στο πνεύμα και του κατάπτυστου, χουντικής έμπνευσης, νόμου ενάντια στις συγκεντρώσεις, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, κάλεσε στο δημαρχείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τον… προστατεύσουν από την ειρηνική διαμαρτυρία των απολυμένων εργαζόμενων!!

Ο – κατά τα λοιπά – χαμογελαστός κ. Καϊτεζίδης των δημοσίων σχέσεων και των φωτογραφιών στα περιοδικά είναι ο ίδιος που, όταν έρχεται αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα τους, δε διστάζει να «δείξει τα δόντια» του, επιστρατεύοντας μπόλικη αλαζονεία.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγγέλλουν την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου να δημιουργήσει κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να περάσει ανενόχλητη το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών και την απόλυση των συμβασιούχων εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός του Δήμου μας, μπορούν και πρέπει να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.