Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Πυρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς Καϊτεζίδη για το κλείσιμο δημοτικών παιδικών σταθμών

Για ακόμη μια φορά η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη εισηγείται το κλείσιμο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με το πρόσχημα ότι “δεν βγαίνει” οικονομικά, στρέφοντας ουσιαστικά παιδιά και γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πυλαίας Χορτιάτη καταγγέλλει την πολιτική της διοίκησης Καϊτεζίδη και ζητά να παρθούν πίσω οι εισηγήσεις για αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε Πανόραμα και Φίλυρο, ενώ διεκδικεί να λειτουργήσουν ξανά παιδικοί σταθμοί σε Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η εξής:

«Επανέρχεται η Δημοτική Αρχή στο κλείσιμο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Κάνοντας μια οικονομική ανάλυση τύπου μπακάλικου εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε Πανόραμα και ξανά στο Φίλυρο.

Το παιχνίδι το έχουμε ξανά δει. Με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια επιχειρήματα, τα προηγούμενα χρόνια έκλεισαν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Πυλαία ενώ την τελευταία στιγμή αποτράπηκε πέρυσι το κλείσιμο στο Φίλυρο.

Ρωτάμε το δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη πριν μας κάνει ανάλυση εσόδων και εξόδων και πριν μας πει ότι “το μαγαζί δεν βγαίνει” να μας απαντήσει:

• Απαίτησε η Δημοτική Αρχή και η ΠΕΔ από την κυβέρνηση να ενισχυθούν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και να σταματήσει η ενίσχυση των ιδιωτικών όπως γίνεται μέσω των voucher;

Τι θα γίνει με τα παιδιά που θέλουν να πάνε στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, έχουν κάνει ήδη εγγραφή και δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στους ιδιωτικούς;

• Τι θα γίνει αν τα επόμενα χρόνια αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών στην περιοχή μας;

Τι μέτρα πήρε όλα τα προηγούμενα χρόνια για το χτίσιμο κτιρίων που θα στεγάζουν τους παιδικούς σταθμούς ώστε να μην αναγκάζεται ο Δήμος να πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια (ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός στο Πανόραμα έχει ενοίκιο περίπου 44.000 ευρώ το χρόνο!!).

• Τι έκανε για να περάσουν οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών στους Δήμους και να πληρώνονται από το κράτος και όχι από τα ΝΠΔΔ όπως γίνεται σήμερα;

Έστω και τώρα καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να πάρει πίσω τις εισηγήσεις για αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών σε Πανόραμα και Φίλυρο.

Καλούμε το λαό του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη να διεκδικήσει να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στο Δήμο. Να λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί σε Ασβεστοχώρι και Χορτιάτη.

Να απαιτήσουμε ουσιαστική αναβάθμιση των παιδικών σταθμών με 15 νήπια μέγιστο αριθμό σε κάθε τμήμα με προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και θα εργάζεται μόνιμα και σταθερά. Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Η παιδεία είναι ανάγκη και δικαίωμα. Δεν το χαρίζουμε σε κανένα!».