Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Φιέστα με τον πρέσβη των ΗΠΑ και αξιωματούχους της ΕΕ καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τι γυρεύουν ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης; Σε ανακοίνωση της, η «Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη» καταγγέλλει την συνδιοργάνωση από το δήμο, σε συνεργασία με άλλους φορείς, της  «2ης Ενεργειακής Ακαδημίας» που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής: 

«Έπειτα από τις “κολεγιές” του δήμου με το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο (NRDC-GR) του 3ου Σώματος Στρατού, η διοίκηση του κ. Καϊτεζίδη ετοιμάζεται να καλωσορίσει στο Πανόραμα στις 12-14 Απριλίου στο πλαίσιο της επονομαζόμενης 2ης Ενεργειακής Ακαδημίας (Energy Union Future Leaders Academy) τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς, τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, καθώς και στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για να συζητήσουν τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Πρόκειται για εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης της “Ενεργειακής Ένωσης”, της διαμόρφωσης δηλαδή μιας κοινής ενεργειακής πολιτικής, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που φουντώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, Ρωσίας και Κίνας, με τον ενεργειακό πλούτο να αποτελεί “καταλύτη” των διευθετήσεων που μαγειρεύονται σε βάρος των λαών (βλ. Συμφωνία των Πρεσπών, ανταγωνισμός μονοπωλίων στη ΝΑ Μεσόγειο – κυπριακή ΑΟΖ). Τα παραδείγματα της Συρίας και της Ουκρανίας είναι ενδεικτικά των αποτελεσμάτων που επιφυλάσσει για τους λαούς το ενεργειακό και γεωπολιτικό “παζάρι” μεταξύ των ιμπεριαλιστών.

Η διοίκηση του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη, σε εναρμόνιση με την πολιτική τόσο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, προωθεί, από την πλευρά της, την πολιτική της “στρατηγικής αναβάθμισης της χώρας”, τη μετατροπή δηλαδή της Ελλάδας σε σημαιοφόρο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τη στάση αυτή σιγοντάρουν μέσω της ψήφου τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ (“Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”- “Δύναμη Αλλαγής”) και του ΠΑΣΟΚ (“Νέο Πρόσωπο”) αφού όλοι μαζί υπερψήφισαν τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Να βγουν συμπεράσματα! Ο λαός να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο λαός να δώσει απάντηση απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις και σε τοπικό επίπεδο που σιγοντάρουν τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Να αλλάξει το συσχετισμό ψηφίζοντας και δυναμώνοντας το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».