Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δήμος Χαϊδαρίου: Θερμή αγκαλιά στα προσφυγόπουλα με το «πρώτο κουδούνι»

Τους πρόσφυγες μαθητές, που ξεκίνησαν τα μαθήματά τους στα σχολεία της πόλης, καλωσόρισε ο Δήμος Χαϊδαρίου, ευχόμενος ολόψυχα καλή αρχή στην περιπέτεια της γνώσης. Η υποδοχή τους πραγματοποιήθηκε με μια όμορφη γιορτή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ νωρίτερα μοιράστηκαν συμβολικά σχολικά είδη, κατά την είσοδο των νέων μαθητών, από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου, «τα προηγούμενα χρονιά ανέδειξαν ότι τα παιδιά μας μόνο οφέλη μπορούν να έχουν από τη φοίτηση σε σχολεία μαζί με προσφυγόπουλα. Γιατί έμαθαν τις αξίες της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας, της συναδέλφωσης, γνωρίζουν νέους φίλους, εφόδια που δεν τα γράφουν τα βιβλία, ούτε υπάρχουν στα καλύτερα σχολεία του κόσμου».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «η συμμετοχή προσφύγων μαθητών στα σχολεία μας διδάσκει μικρούς και μεγάλους. Ανέδειξε σε όλους ότι η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των επεμβάσεων των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών δρόμων και του ορυκτού πλούτου. Ο πόλεμος στη Συρία μπορεί να φτάνει στο τέλος του, αλλά το Αιγαίο βάφτηκε κόκκινο, ενώ θα συνεχίσει για καιρό η Μεσόγειος να θαλασσοπνίγει ανθρώπους που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, αλλά βρήκαν το θάνατο παλεύοντας με τα κύματα. Σήμερα, η εμπλοκή της Ελλάδας στην επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια, ως πρωτοψάλτης των ΝΑΤΟαμερικανών, διαμορφώνει πολύ επικίνδυνα ενδεχόμενα για τις ζωές των λαών της ευρύτερης περιοχής».

Τέλος, καλεί για μία ακόμα χρονιά τους Χαϊδαριώτες «με μια φωνή να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να στηρίξουν και να υποδεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας έμπρακτη απάντηση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».