Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη ΧΑ: Σε λίγο η απόφαση επί των ελαφρυντικών – Αντικομμουνισμός και γελοία επιχειρήματα στις αγορεύσεις των συνηγόρων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών. Σε λίγη ώρα, εκτός απροόπτου, ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι εντολείς τους και αμέσως μετά, αφού διασκεφθεί το δικαστήριο, θα ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων των ναζί κινήθηκαν ανάμεσα στον ωμό αντικομμουνισμό με στόχο το ΚΚΕ, και τη γελοιότητα:

Επιχειρηματολογώντας για το ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου αναρωτήθηκε «τι έκανε μέχρι το 2008;». «Όσα ανάγονται στο 1979 ή τη Βαϊμάρη δεν έχουν καμία σημαία. Έχει πάει πανεπιστήμιο, έχει γράψει εφτά βιβλία, έχει κάνει οικογένεια, έχει κάνει γάμο χριστιανικό, έχει γράψει ποιητικά βιβλία, αυτά έχει κάνει. Αυτός είναι»!!!

Έτερος συνήγος αναρωτήθηκε «Γιατί ο ναζιστής έχει βαρύτερη μεταχείριση από έναν βιαστή»

Υπενθυμίζεται πως από τους 68 κατηγορούμενους στη δική της Χρυσής Αυγής, οι 57 κρίθηκαν ένοχοι, είτε για διεύθυνση είτε για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και κάποιοι εξ αυτών για κακουργήματα και πλημμελήματα.

Έντεκα από τους 68 απηλλάγησαν πλήρως από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αθώοι είναι οι εξής:

Αγιοβλασίτης Διονύσιος

Αποστολόπουλος Γεώργιος

Γαλανάκης Χρήστος

Γαροφαλάκης Σάββας

Καλπιτζής Γιωργος

Μαυρικάκης Μανώλης

Μπενέκη Νικολέτα

Περής Γιώργος

Πετράκης Γιώργος

Σκορδέλη Θέμις

Ψιλάκης Μανώλης

Από τους 57 ένοχους, οι 7 κρίθηκαν ένοχοι μόνο για πλημμελήματα. Μεταξύ αυτών είναι και η Θεώνη Σκαρπέλη, που έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε επιθέσεις κατά αλλοδαπών στον Άγιο Παντελεήμονα.