Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έχει τατουάζ «Sieg Heil» αλλά… θα πολεμούσε ενάντια στον Χίτλερ!

Να πουλήσει τρέλα με το… τσουβάλι επιχείρησε ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Προκλητικός ο Π. Ηλιόπουλος δήλωσε εθνικιστής και επισήμανε πως είναι… αντίθετος στην ιδεολογία του ναζισμού. Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι «θύμα μίας μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία» καθώς, όπως είπε, δεν βρίσκεται άλλος λόγος για να κάθεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Εκεί που ο χρυσαυγίτης έδωσε ρεσιτάλ είναι όταν δήλωσε, ενώπιον του δικαστηρίου, πως αν… ζούσε το ’40 θα πολεμούσε τον Χίτλερ. «Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και, αν ζούσα το ’40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα» είπε ο κατηγορούμενος ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από τη Χρυσή Αυγή. «Μακριά από έμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα», είπε ο πρώην βουλευτής υποστηρίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο εδώλιο επειδή παρουσίαζε άνοδο στις δημοσκοπήσεις.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο Ηλιόπουλος που «θα πολεμούσε τον Χίτλερ» και που «αποκηρύσσει τον Χίτλερ και τους Ναζί» είναι ο ίδιος Ηλιόπουλος που στο αριστερό του χέρι φέρει τατουάζ το σήμα της Χρυσής Αυγής με το ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη). 

Προκλητικός εμφανίστηκε και ο έτερος απολογούμενος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος ο οποίος υποστήριξε πως «η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό».

Κατά την απολογία του ο Ζησιμόπουλος, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής της ναζιστικής συμμορίας, υποστήριξε ότι αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, «ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών» καθώς και ότι πριν τη δολοφονία, «η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της και δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους».