Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έχει τατουάζ «Sieg Heil» αλλά… θα πολεμούσε ενάντια στον Χίτλερ!

Να που­λή­σει τρέ­λα με το… τσου­βά­λι επι­χεί­ρη­σε ο πρώ­ην χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος, κατά τη διάρ­κεια της απο­λο­γί­ας του στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής. 

Προ­κλη­τι­κός ο Π. Ηλιό­που­λος δήλω­σε εθνι­κι­στής και επι­σή­μα­νε πως είναι… αντί­θε­τος στην ιδε­ο­λο­γία του ναζι­σμού. Παράλ­λη­λα, ανέ­φε­ρε ότι είναι «θύμα μίας μεγά­λης πολι­τι­κής πλε­κτά­νης, στην οποία εμπλέ­κε­ται η δικα­στι­κή εξου­σία» καθώς, όπως είπε, δεν βρί­σκε­ται άλλος λόγος για να κάθε­ται σήμε­ρα στο εδώ­λιο του κατηγορουμένου.

Εκεί που ο χρυ­σαυ­γί­της έδω­σε ρεσι­τάλ είναι όταν δήλω­σε, ενώ­πιον του δικα­στη­ρί­ου, πως αν… ζού­σε το ’40 θα πολε­μού­σε τον Χίτλερ. «Ο Χίτλερ σκό­τω­σε Έλλη­νες και, αν ζού­σα το ’40, θα ήμουν στο βου­νό και θα τον πολε­μού­σα» είπε ο κατη­γο­ρού­με­νος ο οποί­ος ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­κε πρό­σφα­τα από τη Χρυ­σή Αυγή. «Μακριά από έμε­να Χίτλερ, ναζί, δολο­φο­νί­ες. Δεν υπάρ­χει περί­πτω­ση να ανή­κα σε ένα χώρο που πιστεύ­ει σε αυτά τα πράγ­μα­τα», είπε ο πρώ­ην βου­λευ­τής υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι η Χρυ­σή Αυγή βρέ­θη­κε στο εδώ­λιο επει­δή παρου­σί­α­ζε άνο­δο στις δημοσκοπήσεις.

Να σημειω­θεί, ωστό­σο, ότι ο Ηλιό­που­λος που «θα πολε­μού­σε τον Χίτλερ» και που «απο­κη­ρύσ­σει τον Χίτλερ και τους Ναζί» είναι ο ίδιος Ηλιό­που­λος που στο αρι­στε­ρό του χέρι φέρει τατουάζ το σήμα της Χρυ­σής Αυγής με το ναζι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό «Sieg Heil» (Ζήτω η νίκη). 

Προ­κλη­τι­κός εμφα­νί­στη­κε και ο έτε­ρος απο­λο­γού­με­νος, Πολύ­βιος Ζησι­μό­που­λος ο οποί­ος υπο­στή­ρι­ξε πως «η Χρυ­σή Αυγή είναι νόμι­μο λαϊ­κό κόμ­μα που δεν έχει σχέ­ση με το ναζι­σμό ή το ρατσισμό».

Κατά την απο­λο­γία του ο Ζησι­μό­που­λος, ο οποί­ος μέχρι σήμε­ρα παρα­μέ­νει μέλος της κεντρι­κής επι­τρο­πής της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας, υπο­στή­ρι­ξε ότι αμέ­σως μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα, «ξεκί­νη­σε ένα κυνή­γι μαγισ­σών» καθώς και ότι πριν τη δολο­φο­νία, «η Χρυ­σή Αυγή βρι­σκό­ταν στην κορύ­φω­ση ανα­φο­ρι­κά με την απή­χη­σή της και δεν μπο­ρού­σε να τους ελέγ­ξει όλους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο