• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απέρριψε η έδρα το αίτημα για φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτυρων

Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης των Χρυσαυγιτών για φυσική παρουσία των προστατευόμενων μαρτύρων, στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι υπέρ του αιτήματος είχε ταχθεί η εισαγγελέας της έδρας.

Μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης θα καταθέσουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης για φυσική παρουσία τους στο δικαστήριο.

Το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, για αποκάλυψη των στοιχείων και φυσική παρουσία των πέντε μαρτύρων στο βήμα του μάρτυρα, απορρίφθηκε την Τρίτη από το δικαστήριο το οποίο έκρινε ότι οι καταθέσεις τους πρέπει να δοθούν, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό για «λόγους αποτελεσματικής προστασίας τους από πιθανό εκφοβισμό ή αντεκδίκηση και προς εξασφάλιση της απρόσκοπτης μαρτυρίας τους».

Έτσι οι μάρτυρες κατά την επόμενη συνεδρίαση, της 30ής Οκτωβρίου, στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και η εξέταση τους αναμένεται να γίνει μέσω ηχητικής τηλεδιάσκεψης και με αλλοιωμένη τη φωνή.

Μια στη Χρυσή Αυγή και μια στο… πέταλο οι εισαγγελείς