Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Απλή σύζυγος» δήλωσε η Ζαρούλια ενώ είναι από τα παλιότερα στελέχη των ναζί

Σε «χρόνο dt» ολοκληρώθηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής η απολογία της χρυσαυγίτισσας, πρώην βουλευτή και συζύγου του αρχηγού της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ελ. Ζαρούλια. Το «στίγμα» για το τι θα επακολουθήσει στην απολογία της το έδωσε στην αρχή, όταν αναρωτήθηκε αν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δικαστηρίου: «Μέλος; Επειδή είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα, τι να σας πω; Είμαι μέλος, δεν είμαι μέλος; Είναι η οικογένειά μου. Γνώρισα τον σύζυγό μου, δεν οδηγεί, τον πηγαινοέφερνα στα γραφεία. Έκανα αμέσως παιδί, έκανα πολύ αργότερα ομιλίες, ήταν ελάχιστες, πολύ πρόσφατες. Άντε να έχω κάνει πέντε, συνήθως ήταν επετειακού χαρακτήρα».

Σημειωτέον ότι η εν λόγω είναι στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης επί δεκαετίες. Σε ομιλία της στη Βουλή αποκάλεσε τους μετανάστες «υπανθρώπους». Στο ίδιο «πνεύμα», και σήμερα, απέδωσε στην απολογία της στους μετανάστες τη δήθεν επανεμφάνιση ασθενειών στη χώρα μας, όπως και την υπερπληρότητα των φυλακών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί, ψέματα είπα; Δεν ξέρετε ότι υπάρχουν αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί; Τι να κάνω τώρα; (…) Ναι αλλά ξέρετε, οι φυλακές είναι γεμάτες με αλλοδαπούς. Αυτά στο εξωτερικό δεν υπάρχουν…». Αργότερα, λόγω των επίμονων ερωτήσεων του δικαστηρίου και προσπαθώντας να «τα μαζέψει» για τα περί «υπανθρώπων», το «έριξε» στο… τρακ και στην απειρία λόγω πρώτης ομιλίας.

Η εν λόγω χρυσαυγίτισσα έχει επιδοκιμάσει τη «δράση» της ΤΟ της Νίκαιας με ομιλίες στα γραφεία της, όπου ενθάρρυνε στο… έργο τους «τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες», κοινώς τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Απαντώντας σχετικά στο δικαστήριο, παρέπεμψε σε «αυτοσχεδιασμό της στιγμής» και σε «ατάκα που της ήρθε» όταν είδε κάτω ότι οι περισσότεροι φορούσαν μαύρα…

Όσο για το πότε ενημερώθηκε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης για τη δολοφονία Φύσσα, η Ελ. Ζαρούλια υποστήριξε ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος κοιμόταν στο σπίτι και ενημερώθηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Μάλιστα, όπως είπε, πρώτα το πληροφορήθηκε αυτή όταν την ενημέρωσαν για την έρευνα στα κεντρικά της Μεσογείων.

Σημειωτέον ότι ο Αρ. Σπίνος, μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου, έχει καταθέσει -γεγονός που επισημάνθηκε και από την εισαγγελέα- ότι ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ήξερε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα της δολοφονίας, ότι παρέμεινε ξάγρυπνος τη νύχτα της 17ης προς 18 Σεπτέμβρη 2013, προσπαθώντας να μάθει τι συνέβαινε και ότι έκανε διάφορα τηλεφωνήματα και στον ίδιο τον Σπίνο. «Αυτό που ξέρω εξ ιδίων είναι τα τηλεφωνήματα του κ. Μιχαλολιάκου σε εμένα, να μάθει με αγωνία τι είχε συμβεί, 3, 4, 5 το πρωί…», είχε πει μεταξύ άλλων στο δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Λαγός είχε ήδη επικοινωνήσει με τον Μιχαλολιάκο, μετά τον Πατέλη, λίγα λεπτά δηλαδή μετά τη δολοφονία, όπως προκύπτει από τα αναγνωστέα έγγραφα. Σημειωτέον ότι ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος στην ανάκριση έχει πει ότι το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την επόμενη μέρα.

Νωρίτερα απολογήθηκε ο χρυσαυγίτης, πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντ. Γρέγος, από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος συμμετείχε ως ομιλητής στο άνοιγμα των γραφείων της ΧΑ στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα οποία μετά τη δολοφονία Φύσσα συνελήφθησαν στελέχη της Τοπικής (Βαλάκος, Γκολόης κ.λπ.) τα οποία δήλωσαν «περιφρούρηση», φέροντες μαχαίρια, γκλομπς κ.λπ. Ο Γρέγος ηγήθηκε ομάδων της Χρυσής Αυγής που αντιποιούνταν τη δημόσια αρχή κάνοντας ελέγχους μεταναστών. Επίσης, του αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας λόγω «εκπυρσοκρότησης» του όπλου του στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε τάγμα εφόδου (μαύρα ρούχα και στειλιάρια) της ναζιστικής οργάνωσης τον Γενάρη του 2018 στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη και χρυσαυγίτες βουλευτές, όπως και γνωστούς για τη «δράση» τους χρυσαυγίτες κ.ά.

Στην απολογία του εμφανίστηκε πολύ …«καθωσπρέπει», απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, αποδέχθηκε -μέλος και ο ίδιος της Χρυσής Αυγής- ότι υπήρχαν μέλη, υποστηρικτές και δόκιμα μέλη και ότι υπήρχε εγκύκλιος όχι για την ενδυμασία, αλλά για τη συμπεριφορά μελών. Αποδέχθηκε επίσης ότι η υποψηφιότητά του το 2012 έγινε κατόπιν έγκρισης από την Κεντρική Διοίκηση της Αθήνας, δηλαδή, όπως είπε, από τον γραμματέα, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή.

Όταν όμως το δικαστήριο έφτασε στις εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης και τις καταδικαστικές αποφάσεις, προσπάθησε να παρουσιάσει τον θύτη, τη Χρυσή Αυγή ως θύμα, επαναλαμβάνοντας την καραμέλα περί πολιτικής σκευωρίας. Δήλωσε άγνοια για στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και ορκωμοσίες μελών, για τα τάγματα εφόδου, ενώ τις αναφορές για τις ξιφολόγχες του Μιχαλολιάκου τις θεώρησε «ρητορική αστοχία». «Δεν ήξερε» για τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, έμαθε μετά τις διώξεις, ενώ για τη δολοφονία Φύσσα ακόμα και σήμερα «δεν έχει ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν δόθηκε εντολή για τη δολοφονία από κανέναν…

Τις στολές με παραλλαγές και μαύρα μπλουζάκια είπε ότι τα φορούσε κυρίως η ΤΟ στη Νίκαια, όμως, όπως είπε, «εμένα δεν με χαλάνε, αν μου επιτρέπετε την έκφραση»

Πηγή: 902.gr

atexnos banner 753x200