Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποκαλυπτικά βίντεο για τη ναζιστική οργάνωση: «Ό,τι κινείται σφάζεται» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό από τον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη στη δίκη, επιβεβαιώνονται και από το υλικό των βίντεο ο ναζιστικός χαρακτήρας, η στρατιωτική δομή και εκπαίδευση, αντίστοιχη των ειδικών δυνάμεων του στρατού, η πειθαρχία των ταγμάτων εφόδου και η εγκληματική δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Παντού τάγματα εφόδου σε στρατιωτική παράταξη, με μαύρα κράνη, παλούκια, ασπίδες, παντελόνια παραλλαγής, αλεξίσφαιρα γιλέκα, ναζιστικοί χαιρετισμοί κ.λπ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την ομιλία του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, που για άλλη μια φορά τον ακούμε να τονίζει «ας μάθουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας πειθαρχημένος στρατός…», ή τα όσα λέει ο Ηλ. Κασιδιάρης για τη σημασία τού να βρίσκονται τα τάγματα εφόδου «εκεί που ακόμα υπάρχουν συγκεντρώσεις και συμπλοκές». «Ε, λοιπόν, ναι, είμαστε και ναζιστές και φασίστες…», επιβεβαιώνει ο πυρηνάρχης Πατέλης σε ομιλία του, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν μας δοθεί το ΟΚ από τον Λαγό, θα έχουνε κρούσματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου». Χαρακτηριστική είναι και η αναφορά του στελέχους του πενταμελούς της Νίκαιας Τσακανίκα στους «εσωτερικούς εχθρούς», «αραπάδες και πακιστανούς», κομμουνιστές κ.λπ.

Με στρατιωτικούς όρους μιλάει για τη λειτουργία της ναζιστικής οργάνωσης ο υπαρχηγός Παππάς: «Υπάρχουν λοιπόν οι στρατιώτες, υπάρχουν οι αξιωματικοί, υπάρχουν και τα επιτελικά σχέδια στα στρατηγεία. Οι στρατιώτες όμως δεν έχουν ποτέ τα επιτελικά σχέδια των στρατηγών…». «Λαϊκούς μαχητές» αποκαλεί τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας: «Τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μαύρες μπλούζες ΧΑ, όπου τους ζητήθηκε να δώσουνε μάχιμο “παρών”, είτε στις εκλογές είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο», τονίζει. Επίσης ο περιφερειάρχης Λαγός, υπό τις εντολές του οποίου ο πυρηνάρχης Πατέλης διοικεί την εν λόγω τοπική και το τάγμα εφόδου, τονίζει: «Αν ακολουθείτε τις γραμμές που σας δίνονται, αν εκτελείτε τις εντολές και είστε πειθαρχημένοι, μην σας νοιάζει τίποτα άλλο».

Προβλήθηκε επίσης το περιβόητο βίντεο όπου ο πυρηνάρχης Πατέλης δίνει οδηγίες για επίθεση, λέγοντας «ό,τι κινείται, σφάζεται»! Το στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης εξηγεί πώς λειτουργούν τα τάγματα εφόδου, με στρατιωτική πειθαρχία και εκκίνηση από τα γραφεία της. «Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό. Αν δεν το πάρω, δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ, θα έρθει σε όλους σας (…) Και μόλις δούμε το ΟΚ ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20 – 30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, απ’ όλα, και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ο,τι κινείται, σφάζεται (…) Οπότε ό,τι γραμμή πέσει, αυτήν θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα…». Οποιαδήποτε ομοιότητα με τη δράση των ταγμάτων εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι εντελώς συμπτωματική…

Χαρακτηριστικό είναι και το βίντεο με τίτλο «Πατριωτική πολιτοφυλακή», όπου εκπαιδεύονται στελέχη της (π.χ. Τσακανίκας, Καζαντζόγλου) για στρατιωτική επιχείρηση σε αστικό ιστό. Επίσης ακούμε στα βίντεο για την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Πατέλη να λέει ότι πήγαν στου Ρέντη και «δώσαμε διορία στους Πακιστανούς να φύγουν σε μια βδομάδα από εκεί (…) αν δεν φύγουν, θα φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες». Επίσης, τις ρατσιστικές δράσεις στον Αγιο Παντελεήμονα, παρουσία Λαγού, Κασιδιάρη αλλά και του αρχηγού Μιχαλολιάκου, που δηλώνει «είμαι μαζί σας», ενώ ακούγεται σαν χαρακτηριστικό στρατιωτικό σύνθημα: «Εξω οι ξένοι, ηθικόν αίμα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο