Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογήθηκε ο Πατέλης – Ζήτησε συγνώμη από το Λαγό και τα έριξε στον «ενεργό υποστηρικτή» Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατέθεσε σήμερα ο χρυσαυγίτης Γ. Πατέλης στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.  Κατά την απολογία του κάλυψε τον χρυσαυγίτη ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή Γ. Λαγό και «έδωσε» τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά φροντίζοντας να βγάλει την ευθύνη από το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. περιέγραψε τον Ρουπακιά ως  «ενεργό υποστηρικτή»

Ο χρυσαυγίτης Πατέλης ανέφερε χαρακτηριστικά «θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Λαγό. Πολλές φορές έστελνα μηνύματα στην τοπική για να φέρω κόσμο στα γραφεία και δεν υπήρχε ανταπόκριση. Μια φορά έστειλα “εντολή Λαγού, όλοι στα γραφεία” και υπήρξε ανταπόκριση. Από τότε το έκανα από μόνος μου, ήταν λάθος μου και το αναγνωρίζω, ζητάω συγγνώμη μέσω του δικαστηρίου σας στον Λαγό».

«Δύο διαφορετικά συμβάντα»

Επέμεινε, επίσης, στον ισχυρισμό του ότι το βράδυ της δολοφονίας έστειλε μήνυμα «Όλοι τώρα τοπική, όσοι είστε κοντά, δεν θα περιμένουμε μακρινούς τώρα» για να καλέσει τα μέλη της Τοπικής για διανομή φυλλαδίων σχετικά με επικείμενη ομιλία Λαγού στη Νίκαια και χαρακτήρισε «δύο διαφορετικά συμβάντα που εξελίσσονταν παράλληλα» τη δολοφονία Φύσσα και τη διανομή φυλλαδίων.

Πρόεδρος: Με βάση αυτό που λέτε και με δεδομένο ότι μείνατε στη φυλακή δύο χρόνια, γιατί δεν ρωτήσατε να μάθατε ποιος ήταν αυτός που πίσω από την πλάτη σας οργάνωνε κάποιους να πάνε στο «Κοράλλι»;

Πατέλης: Ποτέ δεν βγάλαμε άκρη σε αυτό το ερώτημα με τον Καζαντζόγλου, μας έχει φάει το σαράκι…

Ο «ενεργός υποστηρικτής» Ρουπακιάς

Παράλληλα, ο Πατέλης χαρακτήρισε τον Ρουπακιά ενεργό υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής και όχι μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Νίκαιας, όπως έχει ήδη αποδειχθεί ότι ήταν κατά τη διάρκεια της τετράχρονης ακροαματικής διαδικασίας, και ισχυρίστηκε ότι τον είχε στείλει το βράδυ της δολοφονίας στο Περιστέρι για να παραλάβει τα φυλλάδια από ένα τυπογραφείο.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι καινούργιος ισχυρισμός σε σχέση με τις απολογίες, δεν τον έχουμε ξανακούσει, είναι σημερινός

Πατέλης: Τι να σας πω; Εγώ σήμερα απολογούμαι

Πρόεδρος: Υπάρχει λίστα δόκιμων μελών, η οποία περιλαμβάνει το όνομα του Ρουπακιά

Πατέλης: Εγώ την είχα φτιάξει, δεν έχει καμία ισχύ

Πρόεδρος: Τότε αναρωτιέται κανείς γιατί να το συντάξετε

Πατέλης: Προσπαθούσα να φτιάξω ένα σχεδιάγραμμα για την τοπική, αλλά δεν το ολοκλήρωσα

Για τη δολοφονία του Παύλυο Φύσσα

Πατέλης: ο Ρουπακιάς μου τηλεφώνησε και είπε «χρειάζομαι δικηγόρο, μαχαίρωσε άνθρωπο. Δεν μπορώ να σου πω τώρα, θα μου πάρουν το τηλέφωνο, μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο». Του απάντησα: «Όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου».

Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς ο Ρουπακιάς;

Πατέλης: Υπεύθυνος της τοπικής ήμουν.

Πρόεδρος: Να πάρει τη γυναίκα του, το δικηγόρο του, ένα δικό του άνθρωπο. Εσάς γιατί σας πήρε;

Πατέλης: Είμαι υπεύθυνος της τοπικής. Δεν ξέρω. Λογικά γιατί ήξερα ανθρώπους και μπορεί να πίστευε ότι θα του έβρισκα δικηγόρο.

Πρόεδρος: δεν μπορείτε να δώσετε εξήγηση..

Πατέλης: Εδωσα. Ήμουν ικανός γνώστης ανθρώπων.

Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε άτομα της Τοπικής Νίκαιας στο Κοράλλι εκείνο το βράδυ;

Πατέλης: Δεν γνωρίζω. Ο περισσότερος κόσμος που έχω μιλήσει, δεν ήταν καν εκεί.

Πρόεδρος: Πιστεύετε οτι σκέφτηκε μόνος του ο Ρουπακιάς, δεν πάω εκεί να δω τι γίνεται;

Πατέλης: Για αυτό θα μας δώσει εξηγήσεις ο Ρουπακιάς. Δεν ξέρω γιατί βρέθηκαν εκεί.

Πρόεδρος: Υπάρχουν κενά που πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθούν. Στερηθήκατε την ελευθερία σας, δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε ποιος πίσω από την πλάτη σας, οργανώνει άτομα να πάνε στο Κοράλλι;

Πατέλης: Ξεκίνησαν δύο συμβάντα ταυτόχρονα που δεν σχετίζονται. Δεν γνωρίζω πως έγινε στο Κοράλλι. Αυτό είναι το σαράκι που μας έφαγε μέσα στη φυλακή. Με το χέρι στην καρδιά, ακόμα και τώρα δεν ξέρω πως έχει γίνει…. κανένας δεν μου είπε ότι ήταν εκεί από αυτούς με τους οποίους μίλησα.

Πρόεδρος: Άρα μου λέτε ότι πρέπει να αναζητήσουμε ποιος τους οργάνωσε για να βρεθούν στο Κοράλλι….

(..)

Πατέλης: Το μήνυμα δεν έχει σχέση με τον Παύλο Φύσσα

Πρόεδρος: Αλλά το άτομα έχουν…

Πατέλης: Και τι μπορώ να κάνω εγώ για αυτό;

Τέλος, ο Γ. Πατέλης κατά την απολογία του, είπε για:

Την ομοιόμορφη ενδυμασία: «ξεκίνησε από δύο πιτσιρικάδες και έγινε μόδα. Εβλεπες αρκετό κόσμο, και γυναίκες, να τα φοράνε. Μερικές φορές ζητούσα εγώ να φοράνε και μαύρα παντελόνια όταν είναι για φόρο τιμής, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να φεύγει γιατί ήταν και κάπως γελοίο. Η τοπική Νίκαιας φορούσε συγκεκριμένα παντελόνια, αλλά μας κορόιδευαν και το σταματήσαμε. Εγώ το είχα σκεφτεί και το είχα ζητήσει για ομοιομορφία».

– τα παραταγμένα άτομα: για να μην χαθούμε, να μην πηγαίνουν μετά τα παιδιά της Νίκαιας σε άλλα πούλμαν. Εγώ ζητούσα να το κάνουν αυτό.

– το ναζιστικό χαιρετισμό:

Για τη φωτογραφία μελών της Τοπικής να χαιρετούν ναζιστικά με την σημαία των SS σε κατασκήνωση στον ποταμό Νέδα, ο Γιώργος Πατέλης ισχυρίστηκε: «Δεν έχω καμία σχέση με τον ναζισμό. Αυτή τη σημαία μού την έστειλαν μέσω του Κώστα Κορκοβίλη. Τον κάλεσαν στον Περιστέρι και του έδωσαν μια σακούλα με τη σημαία να τη δώσει στον τοπικάρχη του. Είχε ένα σημείωμα η σακούλα που έλεγε “αυτοί είσαστε”. Εγώ την πήρα τη σακούλα στην κατασκήνωση… Το έκανα για να χλευάσω αυτό που έκαναν. Την ανέβασα στο Facebook τη φωτογραφία…». Συμπλήρωσε, δε, για τον χαιρετισμό τους ότι είναι «αρχαίος ελληνικός χαιρετισμός, το έκανε ο Μεταξάς».

Πρόεδρος: Άλλοι δεν τον χρησιμοποίησαν αυτόν τον χαιρετισμό;

Πατέλης: Ο Χίτλερ αλλά δεν το έκανα για αυτόν τον λόγο.