Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογείται ο φυρερίσκος Νίκος Μιχαλολιάκος – Πλήθος φορέων καλούν σε συγκέντρωση

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με την απολογία του φυρερίσκου Νίκου Μιχαλολιάκου – του αδιαφιλονίκητου ηγέτη τής, και κατά την κατηγορία, δομημένης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή – ολοκληρώνονται οι απολογίες 4,5 χρόνια μετά την έναρξη της Δίκης της Χρυσής Αυγής και ενώ οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Σε συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο Αθηνών καλεί  σήμερα, Τετάρτη 6 Νοέμβρη, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το πρωί, στο Μετρό. Κάλεσμα συγκέντρωσης στο Εφετείο απηύθυναν και αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές ομάδες και οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς.

Η ώρα της λογοδοσίας της ηγεσίας έχει πλέον φτάσει, δηλώνουν οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Ζώτος, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας. Οι τρεις δικηγόροι απευθύνουν κάλεσμα σε συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο.

Ο Μιχαλολιάκος είναι ο ιδρυτής της Χρυσής Αυγής και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της από το 1980 που πρωτοεμφανίστηκε το πρώτο περιοδικό “Χρυσή Αυγή” μέχρι και σήμερα. Ήξερε τα πάντα και τίποτα δεν γινόταν χωρίς δική του εντολή. Όλοι οι πρώην βουλευτές τον κάλυψαν. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες όμως «καίνε» τον Νίκο Μιχαλολιάκο. «Το “ok” το έδινε ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στο Λαγό, ο Λαγός στον “πυρηνάρχη” και οι εντολές εκτελούνταν» δήλωσε ένας προστατευόμενος μάρτυρας.

«Ο αρχηγός της υπό μανδύα πολιτικού κόμματος εγκληματικής οργάνωσης»

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος καλείται να αντικρούσει σωρεία σημείων και στοιχείων της δικογραφίας που του αποδίδουν τον ρόλο αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, του απόλυτου γνώστη όλων των ενεργειών μελών της Χρυσής Αυγής και κύριου υπεύθυνου για αυτές. Στην δικογραφία τονίζεται πως η οργάνωση “υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος” επιδιώκει με την χρήση βίας, με την καταπάτηση δικαιωμάτων των άλλων, να επιβάλει τις αρχές της οι οποίες “είναι ποινικά αδιάφορες”. Τόσο ο εισαγγελέας και οι ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση, όσο και οι εφέτες που εξέδωσαν το παραπεμπτικό βούλευμα, ουσιαστικά έχουν ήδη απαντήσει στο επιχείρημα που ακούστηκε ήδη από κάποιους εκ των κατηγορουμένων δια της ερώτησης προς το δικαστήριο “διώκομαι για τις ιδέες μου;”. Η απάντηση που δίνουν είναι σαφής στο ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται για βίαιες πράξεις και ενέργειες ο πυρήνας των οποίων είναι η επιβολή και επικράτηση των αρχών της.

Ο έχων κατά το παραπεμπτικό βούλευμα “απόλυτη απεριόριστη και αδιαμφισβήτητη εξουσία” στην “στρατιωτικής δομής και ιεραρχίας” οργάνωση, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο δικαστήριο που εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια εξετάζει αν ισχύει το παραπεμπτικό βούλευμα που θεωρεί πως “ το ναζιστικού τύπου μόρφωμα Χρυσή Αυγή” είναι μία βίαιη, μισαλλόδοξη, ρατσιστική εγκληματική οργάνωση που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος το οποίο κινείται εκτός του Συντάγματος.

Ο ρόλος του Μιχαλολιάκου

«Από τους σκληρούς δίσκους του Μιχαλολιάκου όπου περιέχονται πλήθος ομιλιών που δεν δημοσιοποιούνταν (απευθύνονταν στον στενότερο κύκλο των μυημένων) προκύπτει: η προσήλωση μέχρι και σήμερα στον εθνικοσιαλισμό (τον οποίο δημόσια η οργάνωση αποκήρυττε), η προσχηματική κομματική/κοινοβουλευτική λειτουργία με δεδομένη την απαξία απέναντι στο δημοκρατικό πολίτευμα, η ύπαρξη ομάδων κρούσης (“ταγμάτων εφόδου”) στην καρδιά της οργάνωσης.

Για τις επιμέρους κακουργηματικές υποθέσεις, προκύπτει από έγγραφα, βίντεο, ηχητικά και καταθέσεις ότι ο Μιχαλολιάκος: συγκάλυψε την πολιτική ταυτότητα των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (“δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι”), γνώριζε από το ίδιο βράδυ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι (καταθέσεις Μίχου και Σπίνου) και συμμετείχε στη συγκάλυψη της δράσης του τάγματος εφόδου την επομένη (σε δημόσιες δηλώσεις περί “περαστικού” Ρουπακιά, ιδιωτικές συνομιλίες πχ κλήση σε Δεβελέκο να μην αναγνωρίσει Ρουπακιά, κάλυψη Νίκαιας σε συνέντευξη στον Καλόγηρο στις 26/9/2013, κλπ).

Όταν πλέον τα στοιχεία της σύνδεσης της Χρυσής Αυγής (κομματική κινητοποίηση το βράδυ της δολοφονίας) και του Ρουπακιά (στελέχους του 5μελούς της Νίκαιας) με τον φόνο του Παύλου Φύσσα είχαν καταστεί αδιάσειστα, ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε σε συνέντευξη στον Χατζηνικολάου (17/9/2015) “την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι”, όχι όμως και την ποινική ευθύνη. Πρόκειται για άμεση παραδοχή του ρόλου που είχε ο κομματικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής στο έγκλημα, απολύτως καταδικαστική για τον Μιχαλολιάκο με δεδομένο ότι ούτε διαγραφή των υπευθύνων της Νίκαιας υπήρξε (απολογίες Πατέλη, Μίχου και Λαγού) ούτε κλείσιμο των γραφείων της (ομολογία Μιχαλολιάκου στις 26/9/2013), σε αντίθεση με τους εκ των υστέρων ισχυρισμούς (απολογία Παναγιώταρου)« (Πηγή: jailgoldendawn.com).

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής

«Η ώρα της λογοδοσίας της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για τα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου, η ώρα για την οποία το αντιφασιστικό κίνημα επιχειρηματολογούσε και πάλεψε επί δεκαετίες, έχει πλέον φτάσει. Η απολογία του Μιχαλολιάκου στις 6 Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ανοίγει το δρόμο για την εισαγγελική πρόταση και την έκδοση της δικαστικής απόφασης», τονίζουν οι δικηγόροι και προσθέτουν:

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή, τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν πρέπει να νιώσουν μόνοι. Ενώνουμε κι εμείς της φωνή μας, ως δικηγόροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούμε θύματα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, και καλούμε σε συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 6 Νοεμβρίου. Για να ξεχειλίσουν οι δρόμοι από αλληλεγγύη και για να ακουστεί δυνατά το μήνυμα της κοινωνίας ενάντια στον φασισμό. Καμία επανάπαυση, μέχρι την οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων ηγετικών στελεχών και μελών της».