Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το νέο οπτικό υλικό (ΦΩΤΟ)

Με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά (18 Σεπτεμβρίου 2013), νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και δείχνουνότι η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν και αποφάσισε να κάνει τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου. Αυτό προκύπτει από τη μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, η οποία βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία, και δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ.

Την υπόθεση στο FA ανέθεσε η οικογένεια Φύσσα προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων, έτσι ώστε να προκύψει η τοποθέτηση των αστυνομικών των ομάδων ΔΙΑΣ σε σχέση με το σημείο της δολοφονίας, καθώς και άλλων προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες στο συμβάν.

Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση, πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τούς τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία, μαρτυρία που επιβεβαιώνεται και από την έρευνα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό, είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν κι αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι διαβιβάσεις της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για περίπου ένα λεπτό. Στο διάστημα αυτό το αυτοκίνητο του Ρουπακιά εισήλθε αντίθετα στην Τσαλδάρη και πάρκαρε δίπλα στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε στο χρονικό διάστημα μεταξύ των 00:03:23 και 00:04:06, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 23:59:08, από την οδό Τσαλδάρη πέρασε το κονβόι των χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

(Πηγή φωτό: Πρώτο Θέμα)

diki1 diki2 diki3 diki4 diki5