Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ερωτήματα για τη στάση της ΕΛΑΣ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το νέο οπτικό υλικό (ΦΩΤΟ)

Με τη συμπλή­ρω­ση πέντε χρό­νων από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα από τον χρυ­σαυ­γί­τη Ρου­πα­κιά (18 Σεπτεμ­βρί­ου 2013), νέα στοι­χεία έρχο­νται στο φως της δημο­σιό­τη­τας. Παρου­σιά­στη­καν στο δικα­στή­ριο και δεί­χνου­νό­τι η ομά­δα ΔΙΑΣ έφτα­σε στην περιο­χή πέντε λεπτά πριν από το συμ­βάν και απο­φά­σι­σε να κάνει τον κύκλο του οικο­δο­μι­κού τετρα­γώ­νου. Αυτό προ­κύ­πτει από τη μελέ­τη του ερευ­νη­τι­κού κέντρου Forensic Architecture, η οποία βασί­στη­κε στο οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό που υπάρ­χει στη δικο­γρα­φία, και δημιουρ­γεί σοβα­ρά ερω­τή­μα­τα για την ολι­γω­ρία της ΕΛΑΣ.

Την υπό­θε­ση στο FA ανέ­θε­σε η οικο­γέ­νεια Φύσ­σα προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θούν οι ενέρ­γειες των εμπλε­κό­με­νων προ­σώ­πων και η ακρι­βής χρο­νι­κή αλλη­λου­χία των γεγο­νό­των, έτσι ώστε να προ­κύ­ψει η τοπο­θέ­τη­ση των αστυ­νο­μι­κών των ομά­δων ΔΙΑΣ σε σχέ­ση με το σημείο της δολο­φο­νί­ας, καθώς και άλλων προ­σώ­πων που υπήρ­ξαν μάρ­τυ­ρες στο συμβάν.

Αντί­θε­τα με τις μαρ­τυ­ρί­ες των αστυ­νο­μι­κών, οι οποί­οι ισχυ­ρί­στη­καν στις κατα­θέ­σεις τους ότι έφτα­σαν πολύ αργά για να απο­τρέ­ψουν την επί­θε­ση, πλη­θώ­ρα αυτό­πτων μαρ­τύ­ρων τούς τοπο­θε­τούν κοντά στην σκη­νή του εγκλή­μα­τος, μερι­κά λεπτά πριν από τη δολο­φο­νία, μαρ­τυ­ρία που επι­βε­βαιώ­νε­ται και από την έρευνα.

Ειδι­κό­τε­ρα, όπως προ­κύ­πτει από το οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό, είχαν φτά­σει στην περιο­χή πέντε λεπτά πριν από το συμ­βάν κι απο­φά­σι­σαν να κάνουν τον κύκλο του οικο­δο­μι­κού τετρα­γώ­νου, γεγο­νός που δεν δια­βί­βα­σαν στο κέντρο επι­χει­ρή­σε­ων της ΔΙΑΣ ούτε ανέ­φε­ραν στις μαρ­τυ­ρί­ες τους.

Εκτός αυτού, κατά τη διάρ­κεια της επί­θε­σης οι δια­βι­βά­σεις της ομά­δας ΔΙΑΣ στα­μά­τη­σαν για περί­που ένα λεπτό. Στο διά­στη­μα αυτό το αυτο­κί­νη­το του Ρου­πα­κιά εισήλ­θε αντί­θε­τα στην Τσαλ­δά­ρη και πάρ­κα­ρε δίπλα στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμ­φω­να με το δια­θέ­σι­μο οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό, η δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα έγι­νε στο χρο­νι­κό διά­στη­μα μετα­ξύ των 00:03:23 και 00:04:06, ενώ λίγο νωρί­τε­ρα, στις 23:59:08, από την οδό Τσαλ­δά­ρη πέρα­σε το κον­βόι των χρυ­σαυ­γι­τών, μετα­ξύ των οποί­ων ήταν και το αυτο­κί­νη­το του Ρουπακιά.

(Πηγή φωτό: Πρώ­το Θέμα)

diki1 diki2 diki3 diki4 diki5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο