Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα – Σε ποιους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στα επτά ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, θα ξεκινήσει η τελική αποτίμηση της υπόθεσης με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών και την τελική απόφαση των δικαστών.

Ανεξάρτητα από την αρχική της πρόταση για την ενοχή των κατηγορουμένων, όπου είχε προτείνει την πλήρη απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης, διεύθυνσης η συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας σήμερα, όπως συμβαίνει πάντα, θα προτείνει για τις ποινές με βάση τη δικαστική απόφαση περί ενοχής και με βάση το πλαίσιο που θέτει ο νόμος για κάθε αδίκημα.

Ετσι, αναμένονται ποινές ιςόβιας κάθειρξης για τον Γιώργο Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ποινές από πέντε ως 15 χρόνια για τους επτά της ηγετικής πολιτικής ομάδας, ενώ για τους υπόλοιπους που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση οι ποινές μπορεί να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως και για άλλους που έχουν συμμετοχή είτε στη δολοφονία Φύσσα ως συνεργοί είτε σε άλλες επιθέσεις και βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Ο Ι. Λαγός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου επικαλούμενος «προκατάληψη» απέναντι τους. Έκανε λόγο για «καταπάτηση τεκμηρίου αθωότητας και άμεση παρέμβαση και από τον πρωθυπουργό της χώρας που έχει πιέσει με άμεσο και έμμεσο τρόπο».  Όπως είπε, το αίτημα του θα υποστηρίξει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα

Σε ποιους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν μόνο στους παρακάτω καταδικασθέντες.

– Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννης, Ευγενικός, Μαρίας, Παπαδόπουλος, Χατζηδάκης, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

– Δήμου, Σκάλκο, Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, το ελαφρυντικό μετεγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

– Αρβανίτη, πρότερου σύννομου βίου.

– Μίχος, της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αναγνωρίσθηκε κανένα άλλο ελαφρυντικό από την έδρα.

Με χειροκροτήματα δεκτή η απόφαση

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους έξω από το Εφετείο η μη αναγνώριση ελαφρυντικών στην διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή».

mpelogiannis

Μοιραστείτε το: