Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μη μαχαιρώσετε ξανά τον Παύλο Φύσσα»

Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλαγάρης, ζήτησε από τους δικαστές να καταδικάσουν τους χρυσαυγίτες με τις αυστηρότερες των ποινών και τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας περιμένει από σας να τους στείλετε πίσω στον φυσικό τους χώρο».

Την καταδίκη των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών με τις αυστηρότερες των ποινών ζήτησε από τους δικαστές ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλαγάρης, ολοκληρώνοντας σήμερα την αγόρευσή του στο Εφετείο Αθηνών.

«Ζητάμε την καταδίκη των κατηγορούμενων για δύο λόγους: Γιατί πολύ απλά οι δράστες αυτών των απεχθέστατων εγκλημάτων πρέπει να τύχουν της τιμωρίας που τους αξίζει και να οδηγηθούν στη φυλακή. Και γιατί δεν πρέπει με την απόφασή σας να μαχαιρώσετε ξανά τον Παύλο Φύσσα, όπως σας ζήτησε η μητέρα του η Μάγδα», σημείωσε ο δικηγόρος.

Απευθυνόμενος στους δικαστές ο Μάνος Μαλαγάρης είπε: «Δεν πιστεύουμε πως η απόφασή σας, όσο αυστηρή και αν είναι, μπορεί να εξαλείψει την εμφάνιση τέτοιων οργανώσεων. Ωστόσο η απόφασή σας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στον περιορισμό τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων. Σε περίπτωση που τους απαλλάξετε ή σε περίπτωση που κάνετε δεκτούς τους αστείους ισχυρισμούς τους περί παύσης της Τοπικής Νικαίας από τον Μιχαλολιάκο και όχι από τον Λαγό, τότε είναι σίγουρο ότι θα δώσετε αέρα στα πανιά τους».

Τόνισε, δε, την ευθύνη του δικαστηρίου λέγοντας: «Μην τους επιτρέψετε να ξαναγυρίσουν, όπως πομπώδικα αναφέρουν στο ημερολόγιό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας περιμένει από σας να τους στείλετε πίσω στο φυσικό τους χώρο».

Αναφερόμενος στους συνδικαλιστές που εκπροσωπεί, είπε: «Εμείς δεν ήμασταν απλά οι δικηγόροι των συνδικαλιστών κομμουνιστών. Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ο Παναγιώτης Γκούτης, ο Νίκος Ζύμαρης, ο Μιχάλης Βαξεβάνης, ο Δημήτρης Διαμαντάκης, ο Γιώργος Σκλαβόλιας, ο Ιορδάνης Πουντίδης, ο Θοδωρής Τηλιακός, ο Θοδωρής Καραμπέρης και ο Σταύρος Λεκοδημήτρης είναι όλοι τους φίλοι, μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εμείς που τους εκπροσωπούσαμε όλα αυτά τα χρόνια μοιραζόμαστε μαζί τους τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια ιδανικά. Ξοπίσω από τα δικά τους βήματα βαδίζουμε και εμείς.

»Αυτοί ήταν οι λόγοι που σε όλη τη διαδικασία -όσο μας επέτρεπαν οι ικανότητές μας- υπερασπιστήκαμε τις θέσεις, τις απόψεις και τα “πιστεύω” τους που είναι και δικά μας “πιστεύω”. Αυτό το τελευταίο νομίζω πως δεν το κρύψαμε ποτέ. Ποτέ εξάλλου δεν νιώσαμε την ανάγκη να αποκρύψουμε την ιδεολογία και τις πράξεις των θυμάτων που υπερασπιζόμασταν. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ιδιότητά τους ως μέλη του ΚΚΕ και ούτε νιώσαμε την ανάγκη να προσβάλλουμε ως πλαστό το καταστατικό του ΚΚΕ που έφεραν στο δικαστήριο σας οι χρυσαυγίτες».

Αντί επιλόγου, ο δικηγόρος έκλεισε με ένα απόσπασμα από την από 21/6/2012 ανακοίνωση του σωματείου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην οποία καταγγελλόταν ανοιχτά η σχεδιαζόμενη επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Το έγγραφο αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για τη δράση της Χ.Α.:

«Κανείς εφησυχασμός καμία αυταπάτη… Η λύση είναι μόνο στην οργάνωση όλων, στα σωματεία και η ενιαία ταξική πάλη μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Οι πραγματικοί συσχετισμοί δύναμης που καθορίζουν τις εξελίξεις διαμορφώνονται στους αγώνες που αναπτύσσονται στους χώρους δουλειάς κι εκεί είναι που τελικά κρίνονται όλα»

Πηγή: efsyn.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο