Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής – Ν. Μιχαλολιάκος: «…ναι ναζιστές είμαστε, προδότες της Ελλάδας δεν είμαστε…»

Συντριπτικά συνεχίζουν να είναι τα στοιχεία για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, τη στρατιωτική δομή της, την ιεραρχία, το ρόλο του αρχηγού, κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης των εγγράφων και ειδικότερα τα όσα παρουσιάζονται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, διαδικασία που συνεχίστηκε και σήμερα.

Στα έγγραφα αναλύεται ο εθνικοσοσιαλισμός. Επίσης, η δομή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αποτυπώνεται από το εσωτερικό οργανόγραμμα της Χρυσής Αυγής, από τον κανονισμό γραφείων κεντρικής διοίκησης και τοπικών οργανώσεων, από τις μηνιαίες αναφορές, από τον οδηγό υποδοχής νέων μελών, από εγκύκλιο προς αγωνιστικούς πυρήνες κ.ά. Στις αρχές διοίκησης περιγράφονται η αρχή του ενός, η ιεραρχία, η πειθαρχία. Σε φωτογραφίες και βίντεο παρατεταγμένα τάγματα εφόδου φωνάζουν «Ζήτω ο αρχηγός» και απαντούν στο ναζιστικό χαιρετισμό του, φωτογραφίες τέτοιες υπάρχουν με το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον εκπαιδευτή Κασιδιάρη.

Αναφέρθηκαν περιοδικά και άρθρα της Χρυσής Αυγής για τον Χίτλερ, για το ολοκαύτωμα, για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στη Ν. Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου να υπενθυμίσουμε είχαν αντίστοιχα προβλήματα με τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα. Ακόμα, υπάρχει άρθρο με τίτλο «Το cabotage, η κρίση της ελληνικής ναυτιλίας, το ΠΑΜΕ και η πάλη των τάξεων», που καταδεικνύουν τη σχέση Χρυσής Αυγής – εφοπλιστών.

Επίσης χαρακτηριστική η ομιλία του στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης Περικλή Μουλιανάκη: «…όταν μιλάμε για το λαό μας εξαιρείται η θλιβερή εκείνη μειοψηφία των αναρχοκομμουνιστών και των λοιπών μηδενιστικών και εθνοκτόνων θεωριών, είπαμε παραπάνω ότι αυτοί αποτελούν μολυσματικά στοιχεία και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν όχι πλέον διαμέσου της συμμόρφωσης αλλά διά της πυγμής και της στυγνής επιβολής(…) Οι θέσεις άλλωστε του κινήματός μας απέναντι σε αναρχικούς, κομμουνιστές αλλά και Εβραίους, μασόνους κ.λ.π. είναι ήδη γνωστές και απόλυτες…». Να υπενθυμίσουμε ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» όπου ο εν λόγω μεταξύ των άλλων «εμφανίζεται και ως οργανωτικός γραμματέας ενός νεοσύστατου “φρούτου” που αυτοχαρακτηριζόταν συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών και Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), η οποία φαίνεται ότι στήθηκε για να καλύψει και τους “φρουρούς” του δουλεμπορικού»…

Σχετικό με τα δουλεμπορικά που η Χρυσή Αυγή έστησε για λογαριασμό των εργολάβων στη Ζώνη αλλά και αλλού, ιδιαίτερη αξία έχει και το άρθρο περί ΟΑΕΔ μόνο για Έλληνες.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε διάφορα αναγνωστέα επαναλαμβάνει «είμαστε φασίστες, εθνικοσοσιαλιστές», «…ναι ναζιστές είμαστε, προδότες της Ελλάδας δεν είμαστε…», «δεν έχουμε διάθεση ν’ αρχίσουμε ν’ απολογούμαστε ότι δεν είμαστε φασίστες, ρατσιστές»… Ενώ τα πάντα «διανθίζονται» με ναζιστικούς χαιρετισμούς και αφιερώματα στον Χίτλερ.

Επίσης, από τα στοιχεία του υπολογιστή επιβεβαιώνεται ότι ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος γνωρίζει για τις δράσεις των ταγμάτων εφόδου, υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο στρατιωτικών εκπαιδεύσεων, κατασκηνώσεων, επιθέσεων κλπ.

Τέλος, καταγράφουμε από ερωτηματολόγιο της ναζιστικής οργάνωσης στους νέους πυρήνες: «Γνωστοί από τη γειτονιά, σου λένε πως έχουν πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σου ζητούν να τους στηρίξεις μαζί με τα παιδιά από τα γραφεία. Τι κάνεις;» και η σωστή απάντηση που ζητείται είναι: «Πιάνεις ιδιαίτερα έναν εκ των εκπαιδευτών και του ζητάς να έρθει στην περιοχή με ομάδα συναγωνιστών να λύσει το ζήτημα»…