Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησαν οι απολογίες των χρυσαυγιτών

Ξεκίνησε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η απολογία του χρυσαυγίτη Ι. Αγγου.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μ. Λεπενιώτη, είχε καλέσει τους 18 κατηγορούμενους χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να παρουσιαστούν στο Εφετείο για να απολογηθούν, ανακοινώνοντας ότι οι απολογίες των κατηγορουμένων δεν θα ακολουθήσουν αλφαβητική σειρά, αλλά ανά υπόθεση.

Ετσι, σήμερα, στο εδώλιο κάθισαν οι Ι. Αγγος, Αν-Μάρ. Αναδιώτης, Ι. Καζαντζόγλου, Ελπ. Καλαρίτης, Ι-Βα Κομιανός, Κ. Κορκοβίλης, Αν. Μιχάλαρος, Γιώργ. Πατέλης, Γιώργ. Ρουπακιάς, Γιώργ. Σκάλκος, Γιώργ. Σταμπέλος, Αθ. Τσορβάς, Ν.Τσορβάς, Αριστ. Χρυσαφίτης.

Δεν προσήλθαν οι Γιωργ. Δήμου (έχει αποχωρήσει από την ΧΑ, καταγγέλλοντας απειλές για τη ζωή του), Στ. Σαντοριναίος, Χρ. Τσακανίκας και Λέων Τσαλίκης.

Ο χρυσαυγίτης Ιωάννης Αγγος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τα όσα αναδείχθηκαν στο δικαστήριο, ήταν αυτός που τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 ειδοποίησε μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης πως ο αντιφασίστας μουσικός, Παύλος Φύσσας , βρισκόταν με φίλους του στην καφετέρια «κοράλι» στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Ι. Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της ΤΟ Νίκαιας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερο του, Ι. Καζαντζόγλου, και αυτός τον πυρηνάρχη, Γ. Πατέλη. Αυτός ειδοποίησε τον περιφερειάρχη, Ιωάννη Λαγό.

Να σημειωθεί, ότι η μητέρα του Παύλου Φύσσα ταράχτηκε ιδιαίτερα, όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του αντιφασίστα μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά , που εμφανίστηκε και αυτός σήμερα στο δικαστήριο. Ο χρυσαυγίτης είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό σχεδόν τρία