Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πιθανά αύριο η απόφαση – Επικοινωνιακές στρακατούκες σήμερα

Για αύριο το πρωί διακόπηκε η συνεδρίαση, με την ολοκλήρωση των δευτερολογιών της υπεράσπισης για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Στο δικαστήριο αύριο στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας για τα αιτήματα που υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Πιθανότατα αύριο το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών των καταδικασθέντων.

Σήμερα, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα . Για το θέμα της παραβίασης των όρων του Ιωάννη Λαγού, όπου απέκρυψε το βούλευμα στην πρότασή της, προσπάθησε, με διάφορες αιχμές, να μετακυλήσει την ευθύνη στο δικαστήριο, στην Πολιτική Αγωγή και σε κάποια ΜΜΕ που αποκάλυψαν το ρόλο της. Έτσι, στο ίδιο πνεύμα με την προηγούμενη εισήγησή της ως δικαιολογία επικαλέστηκε τα δύο μετέπειτα βουλεύματα για τον Ι. Λαγό. Να σημειωθεί ότι τα δύο μετέπειτα βουλεύματα δεν ακυρώνουν την κρίση του δικαστηρίου για το πρώτο.

Στα βήματα του ναζιστή Ι. Λαγού, πριν από λίγες μέρες που έκανε το σόου στα δικαστήρια με τον ναζί δικηγόρο του Κ. Πλεύρη, «ζήλεψε» ο Ηλίας Κασιδιάρης που ήρθε σήμερα στο δικαστήριο λίγο πριν την ολοκλήρωση της δίκης και μετά από 5,5 χρόνια, κάνοντας και αυτός το δικό του σόου, εμφανίζοντας δήθεν συνταρακτικά στοιχεία για την αθωότητά του στο πλαίσιο της γνωστής συνωμοσιολογίας και γκεμπελισμού των ναζιστώ

Στη συνέχεια, κατά την αγόρευσή τους, οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν στην Πολιτική Αγωγή για τις δηλώσεις που κάνει εκτός της αίθουσας, χαρακτηρίζοντας ηθικά ανεπίτρεπτη τη στάση τους, η οποία όπως είπαν παραβιάζει των κώδικα δικηγόρων. Ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο» τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, που έχει κατακλείσει όπως είπε τα ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφο που όπως είπε, την άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι η εισαγγελέας πρότεινε αναστολές αλλά η ίδια ξέρει πως η πρόεδρος δεν θα δεχτεί την πρόταση. «Σας τα λέω αυτά γιατί σας εκθέτουν», είπε ο κ. Μιχαλόλιας.

Ο έτερος συνήγορος κ. Παπαδέλης, συνεχίζοντας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος «έχει ετοιμάσει και το κελί στο Δομοκό», ενώ κατήγγειλε ότι άγνωστοι του έστειλαν μήνυμα στο twitter, ότι η κ. Οικονόμου «θα έπρεπε να έχει την τύχη που είχε η εισαγγελέας Ανδρουλιδάκη».

Θ. Καμπαγιάννης (Πολιτικής Αγωγή): Επικοινωνιακές στρακαστρούκες Κασιδιάρη

Μετά την διακοπή του δικαστηρίου, ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος πολιτικής αγωγής, χαρακτήρισε «επικοινωνιακές στρακαστρούκες» τα όσα θέλησε να ανακινήσει σήμερα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικασία για τη χορήγηση των αναστολών που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, αύριο.

«Το δικαστήριο με νηφαλιότητα απάντησε σήμερα στην απόπειρα συσκότισης και διαστρέβλωσης του αποδεικτικού υλικού. Προέκυψε η ύπαρξη βουλεύματος βάσει του οποίου ο κατηγορούμενος Λαγός είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς του όρους. Αυτό κατόπιν επιμονής του δικαστηρίου να έρθει με την επιμέλεια της εισαγγελίας το συγκεκριμένο βούλευμα» σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης.

Για την τοποθέτηση Κασιδιάρη, ο δικηγόρος των Αιγυπτίων ψαράδων επεσήμανε, ότι «οι επικοινωνιακές στρακαστρούκες του Κασιδιάρη δεν σημαίνουν τίποτα, μιας και τα έγγραφα στα οποία αναφέρθηκε είναι έγγραφα τα οποία ήταν ήδη αναγνωσθέντα από το δικαστήριο και ουδέν συνεισέφεραν στην αποδεικτική διαδικασία, η οποία σε κάθε περίπτωση πλέον έχει λήξει», καταλήγοντας: «Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου».

belogiannis ploumpidis banner